Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet sikeres az ország

Forrás: mti

Szakképzett munkaerő nélkül nem lehet és nem is lesz sikeres az ország, ezért fontos, hogy a szakképzésben és felnőttképzésben elindított átalakítások folytatódjanak – jelentette ki a mezőgazdasági gépeket gyártó CLAAS Hungaria Kft. tanműhelyének csütörtöki átadó ünnepségén a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára Törökszentmiklóson.

2014-05-23 bővebben »

Egységes Kérelem: Bezárt területeknél is igazolni kell a jogszerű földhasználatot!

Forrás: mvh

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a területalapú támogatást igénylők figyelmét, hogy a bezárt területekre vonatkozó kérelmeknél 2014. június 10-ig azt alátámasztó dokumentumokkal igazolni kell a jogszerű földhasználatot!

2014-05-21 bővebben »

MKIK: a kötelező tagsággal egységessé válna a kamarai rendszer

Forrás: mti

A hazai kamarai rendszer egységesítésével indokolta Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) főtitkára javaslatukat a kötelező kamarai tagság bevezetésre. Dunai Péter az MTI-nek megerősítette, hogy május 28-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éves küldöttgyűlésén tárgyalják meg a kamarai rendszer továbbfejlesztésére tett javaslatot, amely tartalmazza a kötelező tagság bevezetésére vonatkozó kezdeményezést.

2014-05-21 bővebben »

Közös érdek a védjegyhasználat bővítése

Forrás: mti

Az agrárkormányzat, a fogyasztók és a gyártók közös érdeke, hogy a magyar termékeket jelző védjegy használatának aránya növekedjen - fejtette ki a vidékfejlesztési miniszter egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten. Fazekas Sándor hozzátette: a termékrendelet 2012-es megalkotásánál kiemelt cél volt, hogy minél több magyar termék jelenjen meg a piacon, az élelmiszerek nyomon követhetők, jó minőségűek és megbízhatók legyenek.

2014-05-21 bővebben »

Dupla jubileumi születésnap az Amazone-nál

Forrás: Amazonen-Werke

Apa és fia egy napon születtek, május 7-én, egyikük azonban 1934-ben, míg a másik 1964-ben, közösen mostanra érték el a 130 évet: Klaus Dreyer, a harmadik generáció Amazonen-Werke egykori ügyvezetője, és fia Christian Dreyer a negyedik generáció mostani ügyvezetője. 2014. május 14-én rendezték meg a 80. és 50. születésnaposok közös születésnapját, együtt sok baráttal és rokonnal az Amazonenal Hasbergen-Gasteban.

2014-05-19 bővebben »

Hat év után nőtt az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma

Forrás: agrarhirek.hu

Idén először nőtt mennyiségben is az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma, a legutóbbi hat évet jellemző csökkenő tendenciák után. 2013. december-2014. március közt 4 százalékkal több árut adtak el a boltok, mint a tavalyi hasonló időszakban. A Nielsen által mért kilencven élelmiszer kategória a kiskereskedelemnek négy hónap alatt mintegy 470 milliárd forint bevételt hozott; 3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

2014-05-19 bővebben »

Továbbra is várja az egységes kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

Forrás: vm

2014. május 15-én lejárt az egységes kérelmek beadásának elsődleges határideje a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH), az új kérelmeket még június 10-ig is fogadja a hivatal, igaz, a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1 százalékkal csökken.

2014-05-19 bővebben »

Újabb kifizetések az Agrár Forgóeszköz Hitelprogramhoz kapcsolódó kamattámogatásra

Forrás: mvh

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által működtetett Agrár Forgóeszköz Hitelprogram keretében megkötött hitelszerződések esetében a kamatfizetéséhez igényelhetnek támogatást a gazdálkodók.

2014-05-19 bővebben »

VM: idén is lesz fiatal gazda pályázat

Forrás: mti

Összesen 4,5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg idén, az eddig is sikeres fiatal gazda pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a támogatási kérelmet május 1. és 15. között lehet benyújtani postai úton az ügyfél lakóhelye szerint illetékes Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségére - közölte a minisztérium az MTI-vel pénteken.

2014-04-10 bővebben »

MVH: már kérhető az egységes területalapú támogatás

Forrás: mti

Megnyílt a lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatás, valamint további 26 jogcímen elérhető támogatás igénybevételéhez szükséges egységes kérelem benyújtására - hívta fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

2014-04-10 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2023. február
2023. január
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus