Szavazással keresik Magyarország kedvenc almafajtáját

Forrás: mti

Az iskolagyümölcs-program, valamint a magyar alma népszerűsítésére indult rendezvénysorozat egyes állomásain kóstoltatás után a helyszínen, valamint online is lehet szavazni Magyarország kedvenc almafajtájára. A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációs kampányának keretében háromállomásos roadshow indult, amelynek nyitórendezvényét Nyíregyházán tartották szombaton. 

2014-06-02 bővebben »

Milliárdos támogatásból fejlődik a zöldség-gyümölcs ágazat!

Forrás: mvh

736 millió forintot fizeti ki a zöldség-gyümölcs ágazatban működő termelői csoportok, illetve termelői szervezetek számára a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal május utolsó napjaiban. Az összeg három jogcímen kerül az ágazatban érintett szervezetekhez. A zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási és működési támogatása keretében 531 millió forintot, míg a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek működési alapjának támogatása keretében mintegy 205 millió forintot fizet ki a Hivatal.

2014-06-02 bővebben »

Félmilliárdos kár a vasi erdőkben

Forrás: eu-info

Félmilliárd forintos kárt okozott a május közepén Magyarország felett átvonult Yvette nevű ciklon a Szombathelyi Erdészeti Zrt. kezelésében lévő állami erdőkben. Bugán József, az erdészeti részvénytársaság vezérigazgatója csütörtökön a Kőszegi-hegységben tartott sajtótájékoztatón elmondta: a zrt. munkatársai a május 15-16-án lezúduló özönvízszerű esőzés és az azzal párhuzamosan tomboló, óránként 100 kilométer sebességet is meghaladó orkán erejű szélvihar elvonulása után azonnal megkezdték a kárelhárítást.

2014-05-30 bővebben »

Személyes pályázati tájékoztatás

Forrás: eu-info

Gyorsabb és költségtakarékosabb ügyintézést tesz lehetővé a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfélszolgálai rendszerének jelenlegi fejlesztése. A hivatal csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a korszerű rendszer bevezetésével - amelyre a hivatal 400 millió forintnyi támogatást nyert el az Új Széchenyi Terven keresztül – az ügyfélszolgálat még hatékonyabban tudja segíteni az ügyfeleket a támogatási lehetőségek kihasználásban.

2014-05-30 bővebben »

Júniustól lehet benyújtani az anyatehéntartás támogatási kérelmet

Forrás: mti

Június elsejétől július 31-ig lehet anyatehéntartás támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).
Az MVH csütörtöki közleménye szerint a támogatható minimális állatszám három egyed, a kérelmezőnek az állatokat legalább hat hónapig folyamatosan a birtokán kell tartania. A támogatás további részletes feltételeit az MVH honlapján közzétett gazdatájékoztató tartalmazza.

2014-05-30 bővebben »

MVH: megkezdődik a héjas-gyümölcsűekre adott támogatás kifizetése

Forrás: mti

Megkezdik a héjas-gyümölcsűek termesztési támogatásának kifizetését csütörtökön - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a nemzeti finanszírozású jogcímen mintegy 1500 termelő részére több mint 100 millió forintot folyósítanak. A támogatás összege hektáronként 19 936 forint.A támogatást azok a gazdák igényelhették az egységes kérelemben, akik mogyoró, mandula vagy dió termesztéssel foglalkoznak és teljesítették a rendeletben előírt feltételeket.

2014-05-29

MVH: kifizetési kérelmeket nyújthatnak be a tejágazat szereplői

Forrás: mti

Lehetőség nyílik június 1-30. között a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatási programban résztvevő gazdálkodóknak a 2013/2014. gazdálkodási évre vonatkozó kifizetési kérelmeik benyújtására - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kedden az MTI-vel.

2014-05-29 bővebben »

Médiakampányra írt ki milliárdos közbeszerzést a VM

Forrás: mti

Négy részben összesen nettó 1,4 milliárd forint keretösszegben írt ki nyílt közbeszerzést a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap kapcsán ellátandó médiavásárlási, nyomdai, rendezvényszervezési és stratégiai kommunikációs feladatokra - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

2014-05-29 bővebben »

Nébih: május vége az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje

Forrás: mti

Május 31. az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a felügyeleti díj megfizetése két egyenlő részletben történik. Az első részletet - a díj 50 százalékát - július 31-ig, a másodikat 2015. január 31-ig kell átutalni a Nébih célszámlájára.

2014-05-29 bővebben »

Újabb milliárdok az állattartóknak!

Forrás: mvh

Május 26-ától több, mint 8 milliárd forint utalását kezdi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 7 500 gazdálkodónak a húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program keretében.

2014-05-27 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június
2022. május
2022. április