Hajdú-Bét - Czerván György: hamarosan anyagi támogatást kaphatnak a károsultak

Forrás: mti

Hamarosan anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét Rt. és leányvállalata, a Novafarm Rt. károsultjai - közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az államtitkár erről azt követően beszélt, hogy a vidékfejlesztési tárcánál másfél órás egyeztetést folytattak a kormány április végi döntése alapján a károsult gazdálkodók képviselőivel a segítségnyújtás konkrét lehetőségeiről.

2013-05-07 bővebben »

A klímaváltozás lehetséges következményei 2050-től

Forrás: mti

- a vízkészletek csökkenése;

- a fertőzéses megbetegedések növekedése;
- gyakoribb szélsőséges időjárás;
- a mezőgazdasági erőforrások csökkenése;
- a biológiai sokszínűség visszaesése;

- a gleccserek olvadása.

2013-05-06 bővebben »

V. Németh Zsolt: 30 milliárd forint a Leader programra

Forrás: mti

Újabb, mintegy 30 milliárd forint áll rendelkezésre a Leader program, azaz a közösségvezérelt helyi fejlesztések támogatására - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

V. Németh Zsolt elmondta: az idén a pályázók csaknem a korábban meghirdetett mintegy 34 milliárd forinttal megegyező forráshoz juthatnak június 3-tól. A pénzre a forrás kimerüléséig lehet pályázni. A Leader programból most könnyebben és egyszerűbben igényelhetnek támogatást a pályázók a közösségi vagy a vállalkozási célú helyi fejlesztésekhez.

2013-05-06 bővebben »

Palkovics Péter: 690 milliárd forint agrártámogatásra

Forrás: mti

Az agrárközigazgatás egy év alatt 650-690 milliárd forint támogatást fizet ki az ágazat szereplőinek - közölte Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

A legnagyobb tétel a területalapú támogatás, amelyre május 15-ig adhatják be az igényeiket szankciómentesen a gazdák - tette hozzá az újraválasztott hajdú-bihari agrárkamara bemutatkozó fóruma előtt tartott tájékoztatón a debreceni Megyeházán.
Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára az új agrárkamarát egyfajta szellemi infrastruktúrának nevezte, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy jövő év május elsejéig elfogadja a parlament a termőföld forgalmáról szóló törvényt, amely továbbra is tiltja majd a gazdasági társaságok termőföld-vásárlását.

2013-05-06
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2020. június
2020. május
2020. április
2020. március
2020. február
2020. január
2019. december