Arab delegáció a földművelésügyi tárcánál

Forrás: mti

Magyarországon kezdett hivatalos tárgyalásokat kedden Halífa Ahmad Ál Alí, az Abu Dhabi Élelmezésbiztonsági Központ ügyvezető igazgatója és üzleti kísérete - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a hétfős delegáció a szaktárca meghívására érkezett Magyarországra, az idén februárjában Dubaiban megkezdett államtitkári szintű tárgyalássorozat folytatásaként.

2014-06-18 bővebben »

Somogyban már megkezdődött az aratás

Forrás: eu-info

Somogyban őszi árpát 13 és fél ezer, őszi búzát 52 ezer, tritikálét 12 ezer és rozst 3 ezer hektáron vetettek a gazdák. A termésátlag mindegyik kalászosnál meghaladja az öt tonnát. Az időjárás mindenhol kedvezett, így jó évet zárhatnak a növénytermesztők. A legnagyobb fejtörést idén is a felvásárlási árak okozzák majd a gazdáknak.

2014-06-18 bővebben »

Sikeresen érvényesültek a magyar érdekek Luxemburgban

Forrás: eu-info

Magyarország kezdeményezésére és vezetésével tíz tagállam közös nyilatkozatban fogalmazta meg a zöldség- és gyümölcságazatban működő termelői szervezetek működésével kapcsolatos legfontosabb igényeit. A magyar delegációt Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár vezette a luxemburgi Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.

2014-06-18 bővebben »

Egyes jogcímek esetében kizárólag elektronikus úton adható be ügyfélészrevétel!

Forrás: eu-info

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja az egységes kérelem keretében területalapú támogatást igénylő gazdák figyelmét arra, hogy 2014-től kizárólag az elektronikus kitöltő felületen tölthető ki, és elektronikus úton nyújtható be a postai, illetve elektronikus úton megküldött jegyzőkönyvre vonatkozó észrevétel.

2014-06-17 bővebben »

FM: a hungarikum mozgalom sikerre ítélt vállalkozás

Forrás: mti

A hungarikum mozgalom sikerre ítélt vállalkozás, mivel a legtöbb magyar ember szeretné a környezetében összegyűjteni és megőrizni azokat az értékeket, amelyek a magyar nemzet önazonosságának hordozói - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

2014-06-17 bővebben »

Hajdúsági expo és traktorhúzó verseny lesz Hajdúböszörményben

Forrás: mti

Talajművelő show-val egészül ki az idei, harmadik Hajdúsági expo augusztus 14-19. között megrendezésre kerülő programsorozata - jelentette be a rendezvény főszervezője, a helyi traktorhúzó egyesület elnöke hétfőn Hajdúböszörményben, sajtótájékoztatón. Ficsor László fontosnak nevezte a rendezvény szakmai színvonalának erősítését a magyar agrárium egyik fellegvárában: a hét hajdúvárosban ugyanis 100 ezer ember él, és 100 ezer hektár kiváló minőségű termőföldön gazdálkodnak a térségben.

2014-06-17 bővebben »

A külkereskedelmi aktívum négytizedét az agrárium adta a múlt évben

Forrás: mti

Az élelmiszer, az italok és a dohányáruk külkereskedelmi forgalmának többlete – a 2009-es megtorpanás kivételével – 2006 óta nő; értéke 2013-ban 2,783 milliárd euró volt, ami a tavalyi teljes külkereskedelmi aktívum négytizedét tette ki - tartalmazza a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2013-as évkönyvének online változata.

2014-06-16 bővebben »

A V4+4 agrárminiszterei üdvözölték a GMO-s növények ügyében hozott uniós döntést

Forrás: mti

A V4+4 mezőgazdasági miniszteri találkozón a résztvevők pénteken Budapesten üdvözölték azt az uniós döntést, hogy a GMO-s növények termesztésével kapcsolatban a tagállamok saját hatáskörben rendelkezhetnek - emelte ki a földművelésügyi miniszter a találkozót követő sajtótájékoztatón.
Fazekas Sándor hozzátette: ez a magyar agrárdiplomácia jelentős sikere.

2014-06-16 bővebben »

A mezőgazdaságban is egységes térséggé válik a Kárpát-medence

Forrás: mti

Egyre inkább egységes gazdasági térséggé kell válnia a mezőgazdaságban is a Kárpát-medencének - jelentette ki Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken Budapesten a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának kétnapos ülését követő sajtótájékoztatón.

2014-06-13 bővebben »

Jelentősen nő a magyar halgazdálkodási ágazat fejlesztésére fordítható uniós támogatás

Forrás: mti

Az édesvízi haltermelés jelentős fejlesztésre számíthat a következő hét évben: a magyar agrárdiplomácia sikere, hogy az új Magyar Halgazdálkodási Operatív Programon (MAHOP) keresztül mintegy 15,5 milliárd forint támogatás áll majd rendelkezésre a halgazdálkodási ágazat fejlesztésére - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel pénteken.

2014-06-13 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június