Újabb 2,2 milliárd forint érkezik a gazdák számláira!

Forrás: mvh

Folytatja a nemzeti kiegészítő történelmi bázis alapú támogatások kifizetéseit a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Június végén három jogcímben (tej-, hízottbikatartás és extenzifikációs szarvasmarha támogatás) több mint 6100 gazdálkodó számára indul utalás 2,2 milliárd forint értékben. A tejtámogatás kerete 7,7 milliárd, a hízottbikatartás támogatásra szánt teljes keret 2,1 milliárd, míg az extenzifikációs szarvasmarha támogatásra igénybe vehető teljes összeg 594 millió forint.

2014-06-23 bővebben »

Hétfőn nyílik Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál

Forrás: mti

Hétfőn nyílik Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál, amelyet nyolcvan évvel ezelőtt rendeztek meg először. A jubileumi programsorozaton a hagyományokhoz híven lesz kertészeti és élelmiszeripari kiállítás, mezőgazdasági fórum és babakocsis felvonulás, de színházi gálaműsorral és koncertekkel is várják a közönséget.

2014-06-23 bővebben »

Tavaly a GDP növekedésében jelentős szerepe volt a mezőgazdaságnak

Forrás: mti

A mezőgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az előző évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett. A munkaerő-felhasználás azonban 1 százalékkal elmaradt az előző évitől. A termelési tényezők jövedelme 9, a vállalkozói jövedelem 13 százalékkal emelkedett. Így a munkaerő hatékonysága, azaz a termelési tényezők munkaerőegységre jutó reáljövedelme 6 százalékkal emelkedett - tűnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a magyar gazdaság tavalyi teljesítményét összegző jelentéséből.

2014-06-23 bővebben »

Ésszerű támogatáspolitikára van szükség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint

Forrás: mti

Ésszerű és hatékony támogatáspolitikát javasol a kormánynak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), olyat, amely figyelembe veszi a foglalkoztatást, elősegíti a magasabb hozzáadott értéket előállító és több munkaerőt foglalkoztató tevékenységek fennmaradását és fejlődését.

2014-06-23 bővebben »

Egész évben lehet vis maior bejelentést tenni!

Forrás: eu-info

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az egységes kérelem beadási határideje után is lehetőség van vis maior bejelentésre. A bejelentéshez a W0143 jelű nyomtatvány elektronikus kitöltése szükséges, amennyiben a gazdálkodó vis maior helyzet miatt valamilyen támogatási feltétel betartásának nem tudott eleget tenni, vagy a tábla szélsőséges időjárási körülménnyel (belvíz, árvíz) érintett és már nem a korábban bejelentett növény található meg az adott területen.

2014-06-19 bővebben »

Döntöttek az iskolagyümölcs-programról

Forrás: eu-info

Megszületett a döntés arról, melyik európai uniós tagállamra mekkora támogatás jut a 2014-2015-ös iskolagyümölcs-programban. A Közös Agrárpolitika reformjának köszönhetően több mint másfélszeresére, 90-ről 150 millió euróra emelkedett az összeg, amit az EU erre fordíthat. Ebből ráadásul nem csak gyümölcsök és zöldségek iskolai osztására lehet költeni, hanem kiegészítő oktatásra is, ami növeli ezek fogyasztását, így egészségesebbé téve a gyerekeket.

2014-06-19 bővebben »

Egyszerűbb lett a díjtámogatott biztosítás igénylése a gazdák számára

Forrás: mti

Egyszerűbb lett a díjtámogatott biztosítás igénylése a gazdák számára, mivel egy rendeletmódosítás lehetőséget ad a biztosítónak is, hogy benyújtsa a gazdák helyett a kötvényeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak (MVH) - közölte a Generali Biztosító az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint 2012-ben vezették be azt az agrárbiztosítási rendszert, melynek keretében a magyar gazdák a biztosítási díj 65 százalékáig díjtámogatást igényelhetnek.

2014-06-19 bővebben »

A fenntartható mezőgazdaság szolgálatáért Dr. Antal József kapta a Márton József Díjat

Forrás: mmg

Idén, második alkalommal ítélték oda a „MÁRTON JÓZSEF DÍJ a Fenntartható Magyar Mezőgazdaság Szolgálatáért” elismerést. A fenntartható mezőgazdaság szakértőjeként ismert, innovatív és környezetkímélő mikrobiológiai termékeket forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft. tavaly* azzal a céllal hozta létre ezt a mértékadó díjat, hogy megtisztelje és elismerje az ágazat legjelentősebb, meghatározó szakembereit, akik példamutató munkájukkal elősegítették az agrárium fejlődését, tudományos és társadalmi fontosságának előtérbe helyezését.

2014-06-19 bővebben »

Leader támogatás mintegy 607 millió forint

Forrás: mti

Mintegy 607 millió forint támogatás kifizetését hagyta jóvá a héten a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Leader jogcímekre 214 ügyfél számára - közölte az MVH szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Leader jogcímek forrásai a helyi, alulról szerveződő kezdeményezéseket támogatják. A benyújtott kérelmekkel kapcsolatos támogatási döntéseket a helyi közösségek hozzák meg.

2014-06-19 bővebben »

Aláírták a magyar-türkmén gazdasági együttműködési megállapodást

Forrás: mti

Szijjártó Péter kijelölt külgazdasági és külügyminiszter-helyettes és Annamuhammet Gochiev türkmén miniszterelnök-helyettes aláírta szerdán Budapesten a Magyarország és Türkmenisztán közötti gazdasági együttműködési megállapodást - tájékoztatta Fülöp Judit, Szijjártó Péter sajtófőnöke az MTI-t.

2014-06-19 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június