Iskolatej támogatást fizet az MVH

Forrás: mvh

Az Iskolatej Program keretében összesen 263,4 millió forint támogatást fizetett ki a napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal
A Programban résztvevő iskolákban, óvodákban tanuló gyermekek részére 2014. januárban-februárban kiosztott tejtermékekre vonatkozóan a szállítók és a fenntartók a kérelmeket 2014. május 31-ig nyújthatták be. A 2014. március-április hónapban kiosztott termékekre vonatkozóan pedig még 2014. július végéig megtehetik.

2014-06-25 bővebben »

Átadták a GSI mezőgazdasági gépgyártó üzemét Biatorbágyon

Forrás: mti

Átadták kedden az amerikai AGCO tagvállalata, a GSI gabonatároló és anyagmozgató rendszerek gyártására specializálódott gyárát a Pest megyei Biatorbágyon. A 670 millió forintos beruházással a tervek szerint 125 munkahelyet hoznak létre.

 

2014-06-25 bővebben »

Agrár rezsicsökkentést hirdet a Hangya

Forrás: mti

"Agrár rezsicsökkentést" hirdet a Hangya Szövetkezeti Együttműködés közös beszerzések és értékesítések létrehozásával - mondta Patay Vilmos, a Hangya Holding elnöke hétfőn, sajtótájékoztatón Budapesten.
Elmondta: számításuk szerint áltagban a magyar agrártermelők 10 százalékkal mérsékelhetnék költségeiket közös beszerzéssel, illetve együttes értékesítéssel kedvezőbb árak érhetnének el a kereskedőknél, ezáltal mérsékelődne versenyhátrányuk társaikkal szembeni.

2014-06-25 bővebben »

Megkezdődött az aratás az országban

Forrás: mti

Megkezdődött az aratás az országban; a gazdálkodók már minden megyében megkezdték az őszi árpa betakarítását - közölte a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a fővárosban az aratási koordinációs bizottság ülését követően. Czerván György elmondta, hogy a terméskilátások biztatóak.

2014-06-23 bővebben »

Elindult az anyatehéntartás támogatások kifizetése

Forrás: mvh

2,6 milliárd forint utalásával kezdődik meg mintegy 5000 gazdálkodónak a termeléshez kötött anyatehéntartás támogatás kifizetése.
A támogatásról szóló határozatukat június második felében kapják kézhez az érintett gazdák, az utalásokat ezen a héten indítja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

2014-06-23

Újabb 2,2 milliárd forint érkezik a gazdák számláira!

Forrás: mvh

Folytatja a nemzeti kiegészítő történelmi bázis alapú támogatások kifizetéseit a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Június végén három jogcímben (tej-, hízottbikatartás és extenzifikációs szarvasmarha támogatás) több mint 6100 gazdálkodó számára indul utalás 2,2 milliárd forint értékben. A tejtámogatás kerete 7,7 milliárd, a hízottbikatartás támogatásra szánt teljes keret 2,1 milliárd, míg az extenzifikációs szarvasmarha támogatásra igénybe vehető teljes összeg 594 millió forint.

2014-06-23 bővebben »

Hétfőn nyílik Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál

Forrás: mti

Hétfőn nyílik Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál, amelyet nyolcvan évvel ezelőtt rendeztek meg először. A jubileumi programsorozaton a hagyományokhoz híven lesz kertészeti és élelmiszeripari kiállítás, mezőgazdasági fórum és babakocsis felvonulás, de színházi gálaműsorral és koncertekkel is várják a közönséget.

2014-06-23 bővebben »

Tavaly a GDP növekedésében jelentős szerepe volt a mezőgazdaságnak

Forrás: mti

A mezőgazdaság bruttó hozzáadott értéke 2013-ban az előző évi áron számolva 33, folyó áron pedig 7 százalékkal emelkedett. A munkaerő-felhasználás azonban 1 százalékkal elmaradt az előző évitől. A termelési tényezők jövedelme 9, a vállalkozói jövedelem 13 százalékkal emelkedett. Így a munkaerő hatékonysága, azaz a termelési tényezők munkaerőegységre jutó reáljövedelme 6 százalékkal emelkedett - tűnik ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a magyar gazdaság tavalyi teljesítményét összegző jelentéséből.

2014-06-23 bővebben »

Ésszerű támogatáspolitikára van szükség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint

Forrás: mti

Ésszerű és hatékony támogatáspolitikát javasol a kormánynak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), olyat, amely figyelembe veszi a foglalkoztatást, elősegíti a magasabb hozzáadott értéket előállító és több munkaerőt foglalkoztató tevékenységek fennmaradását és fejlődését.

2014-06-23 bővebben »

Egész évben lehet vis maior bejelentést tenni!

Forrás: eu-info

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy az egységes kérelem beadási határideje után is lehetőség van vis maior bejelentésre. A bejelentéshez a W0143 jelű nyomtatvány elektronikus kitöltése szükséges, amennyiben a gazdálkodó vis maior helyzet miatt valamilyen támogatási feltétel betartásának nem tudott eleget tenni, vagy a tábla szélsőséges időjárási körülménnyel (belvíz, árvíz) érintett és már nem a korábban bejelentett növény található meg az adott területen.

2014-06-19 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2023. október
2023. szeptember
2023. augusztus
2023. július
2023. június
2023. május
2023. április