Napelem szőnyeg a sínek között

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Napelemekkel látnák el a svájci vasúthálózat sínek közötti részét egy kísérleti szakaszban lévő innovációnak köszönhetően. A svájci Sun-Ways start-up cég májusban telepíti a napelem paneleket az ország nyugati részén található Buttes vasútállomás közelében.

2023-05-30 bővebben »

AM: rekordösszegű kifizetésre készül a kormány a mezőgazdaságban az idén

Forrás: mti.hu

Az év második felében készül el az új vidékfejlesztési pályázati felhívások kapcsán a menetrend, az első pályázati lehetőségek 2023 végén, illetve 2024 elején várhatóak. Az idén minden nehézség ellenére rekordszámú kifizetésre készül az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési programból finanszírozott beruházási projektekhez kapcsolódóan - közölte Feldman Zsolt az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint.

2023-05-17 bővebben »

Olyan mikrobákat találtak, amelyek hidegben is megemésztik a műanyagot

Forrás: agrotrend.hu

Egy svájci kutatóintézet tudósai olyan mikrobákat fedeztek fel, amelyek alacsony hőmérsékleten képesek megemészteni a műanyagokat - számolt be róla szerdán a The Guardian.

2023-05-11 bővebben »

Ügyes apróságot tervezett a Bobcat, nincs számára szűk hely

Forrás: agrarunio.hu

Kompakt méretek, ugyanakkor a régi sokoldalúság és kényelem jellemzi a Bobcat TL25.60 Agri teleszkópos rakodógépet, amely egy rendkívül agilis apróság a nagy múltú gyártótól.

2023-05-03 bővebben »

BOS Tractor Grades – Önjáró gréderré alakítja a traktort

Forrás: gepmax.hu

A holland gyártó megoldása nem egy úttörő találmány, hiszen itthon a 80-as években már MTZ traktorra is fejlesztettek hasonlót, Hunigréder néven.

2023-04-27 bővebben »

MATE együttműködési megállapodás a Mezőgépgyártók Szövetségével

Forrás: uni-mate.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) stratégiai együttműködési megállapodást kötött, aminek dokumentumát április 18-án, Gödöllőn, A mezőgépipar fejlesztése az agrár-termékpályákon című konferencián írta alá Dr. Gyuricza Csaba rektor és Csanádi Tamás elnök.

2023-04-20 bővebben »

Fenntartható energiaforrásokat vizsgál a MATE Energetikai Vizsgálólaboratóriuma

Forrás: uni-mate.hu

A jelenlegi nemzetközi energetikai klímában a magas energiaárak és a környezetvédelmi vetületek mellett a lehető legfontosabb megoldandó kérdés a fenntarthatóság és az önellátás problémája. A MATE Energetikai Vizsgálólaboratóriumának szakemberei folyamatosan vizsgálják az alternatív, megújuló és fenntartható energiaforrásokban, többek között a biomasszában rejlő lehetőségeket.

2023-04-11 bővebben »

Műhold ellenőrzi, megkaphatja-e a támogatást a gazda

Forrás: gepmax.hu

Műholdakról nézik majd a termőföldeket: a gazdaság ténylegesen teljesíti-e a támogatások igénybevételének feltételeit.

2023-04-03 bővebben »

Arab és ázsiai országokba is eljut a magyar gyártású traktor

Forrás: gepmax.hu

Beérett az az ötéves fejlesztői folyamat, amelynek eredményeként megkezdődik a magyar Rennertraktorok sorozatgyártása Magyarországon. A Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán folyó fejlesztői munkát ilyen vonatkozásban a Mumgép veszi át. Onnan kerül ki az első évben várhatóan 50, majd 2024-től a globális piaci és alkatrész-ellátási viszonyoktól függően 100+ traktor az exportpiacokra.

2023-03-28 bővebben »

A nagy áttörés: itt a JCB hidrogénmotorja!

Forrás: agrarunio.hu

A JCB szuperhatékony hidrogénmotorok gyártására irányuló 100 millió font értékű projektje a világ egyik legnagyobb nemzetközi építőipari gépvásárán debütált.

2023-03-22 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2023. április
2023. március
2023. február
2023. január
2022. december
2022. november
2022. október