Út a klímasemlegesség felé: költségcsökkentés LED-del?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A holland üvegházi növénytermesztési ágazat 2040-re klímasemlegessé kíván válni. Ennek egyik része az energiafelhasználás csökkentése az asszimilációs megvilágítás során.

2024-05-21 bővebben »

Drónok jelentenék a vadgazdálkodás jövőjét?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Fogolyállomány-monitoring kísérletet végzett az ABZ Drone Kft., a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a Hód-Vad Vadász és Természetvédő Egyesület a vadászatra jogosult Hódmezővásárhelytől délre fekvő területén.

2024-05-14 bővebben »

Komposztálható csomagolóanyag

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A lengyel PlastPom vállalat a Gdański Műszaki Egyetemmel és más tudományos intézményekkel együttműködve kifejlesztett egy komposztálható és biológiailag lebomló anyagot.

2024-04-24 bővebben »

A mezítlábas MTZ traktor is megkapta az új kabátot

Forrás: gepmax.hu

A klasszikus MTZ-80.1/82.1 széria fényezését a közelmúltban már hozzáigazította a minszki traktorgyár a megújult megjelenéshez, de most egy komolyabb külső megújuláson van túl.

2024-04-18 bővebben »

Ugrásszerű bővülés várható az agrárrobotika területén

Forrás: gepmax.hu

A globális mezőgazdasági szektor szembesül az éghajlatváltozás és a munkaerőhiány hatásaival. A robotika a gépek automatizálásával és a vertikális gazdálkodás támogatásával segíthet megbirkózni ezekkel a kihívásokkal. Jelentős növekedés zajlik ebben a szektorban a GlobalData adat- és elemző cég szerint.

2024-04-10 bővebben »

Vadonatúj pickup a láthatáron

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Új, mezőgazdasági célokra szánt pickup érkezik Nagy-Britanniából, a még kevesek által ismert Ineos autógyárból. Vajon ki fogja ütni a nyeregből a Land Rover Defendert?

2024-04-02 bővebben »

Különleges lehetőség a hazai induló agrárvállalkozásoknak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A NAK TechLab az idei évben hatodik alkalommal rendezi meg a hazai agrár startupokat és befektetőket összekötő befektetői eseményét 2024. május 27-én.

2024-03-28 bővebben »

A romló piaci helyzet miatt, nem rendezik meg az idei SIMA-t

Forrás: gepmax.hu

Tekintettel a rohamosan romló piaci környezetre és a mezőgazdaság válságban lévő helyzetére Európában, illetve Franciaországban, a SIMA francia agrárszakvásár főrendezője, az EXPOSIMA úgy döntött, hogy lemond a SIMA idei megrendezéséről.

2024-03-27 bővebben »

Mesterséges intelligencia segíti a hígtrágya precíziós kijuttatását

Forrás: uni-mate.hu

588,3 millió forint vissza nem térítendő támogatás révén fejleszt mesterséges intelligencián alapuló precíziós hígtrágya-kijuttatási technológiát az AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem alkotta konzorcium. A projekt legfőbb célja egy olyan precíziós kijuttatási technológia fejlesztése, amely leköveti a mezőgazdasági terület térbeli változatosságát, valamint a talaj aktuális tápanyag-ellátottságának és a növényállomány igényének megfelelő mennyiségű hígtrágyát képes kijuttatni a környezetbe.

2024-03-21 bővebben »

Fáradtságos munkától kímél meg a dán gazda találmánya

Forrás: agroinform.hu

Egy dán földműves fiát bosszantotta, hogy évről-évre kövekkel találkoznak munkagépei a földeken, ezért kitalált és megépített egy berendezést, amivel össze tudja gyűjteni a területről a köveket.

2024-03-14 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2024. április
2024. március
2024. február
2024. január
2023. december
2023. november
2023. október