A világ első, több gyártóból álló autonómia-csoportja

Forrás: gepmax.hu

Fokozzák együttműködésüket a nagymértékben automatizált és autonóm mezőgazdasági gépek és munkafolyamatok területén a CLAAS, az AgXeed és az Amazone márkák. Az első több gyártót tömörítő autonómia-csoport a találó „3A – ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY” nevet kapta; cél, hogy a résztvevők együttes szakértelmük révén felgyorsítsák a félig és teljesen autonóm traktor-munkagép kombinációk fejlesztését, szabványosítását és piaci bevezetését, miközben megközelítésük nyitott más gépgyártók számára is.

2023-09-22 bővebben »

Preet 987 Deluxe AC – Indiai kompakt kombájn, prémium kivitelben

Forrás: gepmax.hu

Indiában más méretekben és elvárásokban gondolkodnak kombájnok terén, mint Európában.

2023-09-18 bővebben »

Ismét eredméynes szereplés az 2023-as EUROSKILLS versenyen nehézgép-szerelő kategóriában

Forrás: megfosz.com

Magyarország ismét büszkén képviselte magát 22 szakmában, 26 versenyzővel a Szakmák Európa-bajnokságán, ahol a fiatal szakemberek kiválóságát ünnepelhettük. A EuroSkills Gdansk 2023 verseny szeptember 5-9. között zajlott, és az esemény minden résztvevője izgalommal várta a verseny kiemelkedő pillanatait. A versenyen 32 ország fiataljai mérték össze tudásukat 43 különböző versenyszámban. Ezen szakmák között szerepelt a nehézgép-szerelő versenyszám is, ahol Hambalgó Ferenc Ádám képviselte hazánkat. Eredménye, a 8. helyezés, kiváló teljesítményét mutatja a nemzetközi színtéren.

2023-09-15 bővebben »

Világelső a MATE egyetemi komposztálótelepe

Forrás: uni-mate.hu

A gödöllői campuson képződő összes biológiailag lebomló hulladékot helyben hasznosítja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem egy európai uniós támogatással létrehozott professzionális infrastruktúra használatával. Az új fejlesztés révén a MATE az egyetlen olyan egyetem a világon, ahol saját komposztálótelepen teljes körű helyben hasznosításra van lehetőség, sikeresen megvalósítva ezzel a biológiai körforgásos gazdaságot.

2023-09-04 bővebben »

64 százalékkal több pótfelvételiző került be a MATE-ra

Forrás: uni-mate.hu

A pótfelvételi eljárásban 539 fő nyert felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami 64 százalékos növekedést jelent a tavalyi póteljáráshoz képest. Rendkívül keresettek az egyetem ősszel induló szakirányú továbbképzései is, amelyekre 384 jelentkezés érkezett.

2023-08-29 bővebben »

Újrahasznosítható és 30 évig használható az új akkumulátor

Forrás: gepmax.hu
2023-08-24 bővebben »

A klímaváltozás elleni küzdelemben is segít a magyar rizskutatás

Forrás: uni-mate.hu

A közelmúltban két új rizsfajta is született a MATE szarvasi Galambosi Rizskísérleti Telepén, ahol kutatással, nemesítéssel és a hazai rizstermesztés vetőmagbázisának előállításával foglalkoznak a szakemberek. Az egyik legfőbb cél az, hogy a rizstermesztés jelentős vízigényét csökkenteni tudják.

2023-08-22 bővebben »

A jégeső veszélyei a napelemes rendszerekre

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Az elmúlt napokban erős viharok, zivatarok, felhőszakadások és jégeső sújtotta Európa egyes országait. Erre a hétre is bejelentettek néhány heves vihart.

2023-08-15 bővebben »

A mezőgazdasági munkák nélkülözhetetlen segítője lesz

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Napjainkban egyre nagyobb teret nyernek a pilóta nélküli légi járművek, amiket egyre több területen alkalmaznak sikerrel. Az ABZ Drone Kft. július 21-én szentendrei székhelyén tartott zártkörű sajtótájékoztatóján erre hívták fel a figyelmet, bemutatva a mezőgazdasági és az ipari drónok használatának innovatív lehetőségeit.

2023-08-03 bővebben »

Egyre többen választják az agrár felsőoktatást

Forrás: mti.hu

Egyre népszerűbb az agrár felsőoktatás, amit igazolnak az idei felvételi eredmények is - közölte az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, az Oktatási Hivatal által működtetett felvi.hu adatai alapján első helyen 4764 diák jelentkezett agrár képzési területre, közülük pedig 4082 fő kezdheti meg szeptembertől tanulmányait, ami több mint 28 százalékos bővülést jelent a korábbi évhez képest - tájékoztatta az MTI-t az agrártárca.

2023-08-02 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2023. augusztus
2023. július
2023. június
2023. május
2023. április
2023. március
2023. február