Különleges lehetőség a hazai induló agrárvállalkozásoknak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A NAK TechLab az idei évben hatodik alkalommal rendezi meg a hazai agrár startupokat és befektetőket összekötő befektetői eseményét 2024. május 27-én.

2024-03-28 bővebben »

A romló piaci helyzet miatt, nem rendezik meg az idei SIMA-t

Forrás: gepmax.hu

Tekintettel a rohamosan romló piaci környezetre és a mezőgazdaság válságban lévő helyzetére Európában, illetve Franciaországban, a SIMA francia agrárszakvásár főrendezője, az EXPOSIMA úgy döntött, hogy lemond a SIMA idei megrendezéséről.

2024-03-27 bővebben »

Mesterséges intelligencia segíti a hígtrágya precíziós kijuttatását

Forrás: uni-mate.hu

588,3 millió forint vissza nem térítendő támogatás révén fejleszt mesterséges intelligencián alapuló precíziós hígtrágya-kijuttatási technológiát az AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem alkotta konzorcium. A projekt legfőbb célja egy olyan precíziós kijuttatási technológia fejlesztése, amely leköveti a mezőgazdasági terület térbeli változatosságát, valamint a talaj aktuális tápanyag-ellátottságának és a növényállomány igényének megfelelő mennyiségű hígtrágyát képes kijuttatni a környezetbe.

2024-03-21 bővebben »

Fáradtságos munkától kímél meg a dán gazda találmánya

Forrás: agroinform.hu

Egy dán földműves fiát bosszantotta, hogy évről-évre kövekkel találkoznak munkagépei a földeken, ezért kitalált és megépített egy berendezést, amivel össze tudja gyűjteni a területről a köveket.

2024-03-14 bővebben »

Szoros versenyben dőlt el az idei Legyél Te is agrárgépész! eredménye

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A Legyél Te is agrárgépész! országos bajnokság szakmai versenyének döntőjét a gödöllői Gépfejlődés-történeti Múzeum Tudástranszfer központjában rendezték meg március 8-án.

2024-03-12 bővebben »

Tisztán elektromos hajtású, sebességváltó nélküli traktor kifejlesztésén dolgozik egy francia start-up cég, a masina 160 LE leadására lesz képes.

Forrás: agroforum.hu

Gyönyörű méregzöld traktort mutatott be a közelmúltban a francia Seederal cég. A négy egyforma kerékkel rendelkező masina érdekessége, hogy tisztán elektromos hajtású, a 160 LE-s teljesítménye pedig sok gazdaság részére elegendő lehet.

2024-03-06 bővebben »

Mágnessel a kitört rugódarabok ellen

Forrás: gepmax.hu

Az alábbi videón látható egyszerű, de mégis nagyon elmés szerkezet egy brit gazda ötlete. Az eszköz különböző gyepterületek, elhagyott fémalkatrészektől való megtisztítására szolgál.

2024-02-28 bővebben »

Talajelemzés hordozható szenzortechnológia segítségével

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Világszerte egyre több gazdaságban használnak hordozható érzékelőket, hogy meghatározzák, mennyi nitrogénműtrágya kijuttatására van szükség az új vetés előtt.

2024-02-26 bővebben »

Bosch térhatás-érzékelő rendszer a munkabiztonság fokozásáért

Forrás: gepmax.hu

A Bosch mezőgazdasági technológiához készült moduláris térhatás-érzékelő rendszere speciálisan adaptált érzékelőrendszerekből áll, amelyek rugalmasan kombinálhatók az egyéni igények szerint.

2024-02-08 bővebben »

Talajélet javítása a levegőből

Forrás: uni-mate.hu

Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Tangazdaság Nonprofit Kft., az ABZ Drone Kft. és a Bio-Nat Kft., a Mikro-Vital termékek gyártója és forgalmazója. Ennek értelmében Európában elsőként végeznek majd olyan kísérletet, mely során drónok segítségével végzik mikrobiológiai termék kijuttatását.

2024-01-31 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2024. május
2024. április
2024. március
2024. február
2024. január
2023. december
2023. november