Kombájn: Oroszországban bővít a Claas

Forrás: gepmax.hu

Akkora a kereslet a Tucano kombájnokra, hogy újra befektetnek a krasznodari üzem bővítéses fejlesztésébe.

2021-10-18 bővebben »

John Deere előtt álló rendőr mutatja be, amit minden traktorosnak tudnia kell(ene) – videóval

Forrás: magro.hu

Sok konfliktus forrása lehet, hogy a rendszerint lassan haladó mezőgazdasági gépek is közlekednek a közutakon. Az autósok és a motorosok néha túlzóan marasztalják el az agrárium hatékony termeléséhez nélkülözhetetlen gépek vezetőit, de utóbbiak között is vannak, akikre valóban ráfér néhány közlekedési szabály összefoglalója és részletezése. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hiánypótló videóval jelentkezett, amit minden magyarországi traktorosnak és gépkezelőnek érdemes megnéznie.

2021-10-15 bővebben »

Új intézkedés született a felelős tápanyaggazdálkodás érdekében

Forrás: kormany.hu

A talajok tápanyagtartalmának megőrzésében fontos szerepe van a biomasszának, amit a mezőgazdasági területekről származó hulladékok és maradványanyagok felhasználásakor szem előtt kell tartani – jelentette ki Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

2021-10-13 bővebben »

Traktorsúly – ami egyben tárolódoboz is

Forrás: gepmax.hu

A legszebb megoldások néha a legpraktikusabbak is – miért ne lehetne a traktorsúly egyben hordeszköz is?!

2021-10-06 bővebben »

A MATE a legmodernebb dróntechnológiai kutatásokkal áll az agrárium szolgálatában

Forrás: uni-mate.hu

Az agráriumot érintő, drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések, azok összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. A kölcsönös előnyökön alapuló keretmegállapodás a III. ZalaZONE Innovációs nap keretében, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán került aláírásra.

2021-10-04 bővebben »

2024-ben jöhet a levegőmentes gumiabroncs

Forrás: totalcar.hu

A Michelin számításai szerint a felépítésükből fakadó problémák miatt a hagyományos abroncsok 20 százaléka kiesik a forgalomból, ami egészen komoly mennyiséget, 200 millió abroncsot jelent évente.

2021-09-30 bővebben »

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

2021-09-28 bővebben »

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

2021-09-24 bővebben »

Készül a drónos jogszabály

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A mezőgazdaság műszaki és informatikai fejlődése rengeteg új lehetőséget kínál, ezek közé tartozik a drónok használata is. A drónos növényvédelem lehetőségeiről és korlátairól beszélt Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának vezetője növényorvosoknak.

2021-09-20 bővebben »

Mérföldkő a precíziós helymeghatározásban

Forrás: axial.hu

Jelképes indítógomb segítségével hozták működésbe hazánk legújabb, egyedülállóan korszerű precíziós helymeghatározást segítő korrekciós jelszolgáltatását, melyben országos lefedettség mellett valamennyi globális helymeghatározó rendszer jelei foghatók.

2021-09-14 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június
2021. május
2021. április