Bizakodnak az agrárvállalkozások

Forrás: agrotrend.hu

A vállalkozások az üzleti környezet némi javulását várták, elsősorban az általános hazai élelmiszerkereslet és a gazdasági szabályozás kedvező alakulása miatt.

2019-01-08 bővebben »

Piacra dobják az első 100 %-ban román gyártású traktort

Forrás: agroinform

A román erőgép sorozatgyártását 2019-ben tervezik elkezdeni.

2018-12-14 bővebben »

Mezőgazdasági robottechnológiában erősít a Yamaha

Forrás: blog.syngenta.hu

A Yamaha Corporation sok mindent gyárt a motorkerékpártól, a hómobilokon, quadokon, a drónokon valamint csónakmotorokon át a gitárokig és hangversenyzongorákig. Azt viszont kevesen tudják, hogy ipari robotokat is fejleszt, így nem meglepő, hogy 8 millió amerikai dollárral beszállt egy új-zélandi agrártechnológiai startupba.

2018-11-19 bővebben »

Dísznövénykutatással bővítette profilját az agrárkutatási központ

Forrás: mti

Új profillal bővült a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóintézete, amely a továbbiakban Gyümölcs- és Dísznövénytermesztő Kutatóintézetként folytatja tudományos munkáját - közölte a NAIK az MTI-vel.

2018-10-30 bővebben »

Már a múlt században is volt önvezető traktor

Forrás: blog.syngenta.hu

Gondolta volna, hogy a John Deere az 1990-es évek óta fejleszti az önvezető technológiát a traktorok és kombájnok számára?

2018-10-11 bővebben »

Átadták a Sotiva Seed Kft. beruházását Tiszavasváriban

Forrás: mti

Átadták a Sotiva Seed Kft. 170 millió forint értékű beruházással létrehozott máktisztító üzemét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban hétfőn.

2018-09-11 bővebben »

Idén újra Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Forrás: agrotrend.hu

Idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), ezúttal is a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) együttműködésben. A II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőhegyes szeptember 20-21-én, 42 hektáros területen várja az agrárszakembereket; a rendezvényre a belépés díjtalan.

2018-08-02 bővebben »

Terjedőben Németországban a „hígtrágyaturizmus”

Forrás: agroinform

Németországban egyre gyakrabban hallani a Magyarországon még nem ismert fogalomról, a „hígtrágyaturizmus” terjedő gyakorlatáról. Mit is a jelent ez a kifejezés? Akik Németországban gyakran utaznak az autóutakon, minduntalan tapasztalják, hogy miként turistákkal teli autóbuszok, úgy hígtrágyával teli tartálykocsik népesítik be az utakat. De mi ennek az oka? Annál a gazdánál, aki a területarányhoz (üzemmérethez) képest jóval több állatot tart, természetesen túlzottan nagy mennyiségű hígtrágya keletkezik.

2018-07-17 bővebben »

VII. Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Kupa Hajdúböszörményben

Forrás: mti

Augusztus 10-12. között rendezik meg a VII. Hajdúsági Expot és Traktorhúzó Kupát Hajdúböszörményben - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón.

2018-07-11 bővebben »

Dán cég épít élelmiszeripari kutatás-fejlesztési központot Pécsett

Forrás: Agronapló

A világ legnagyobb élelmiszeripari és agrártermék-elemző műszergyártó vállalata K+F központot létesít Pécsett – közölte az MTI.

A létesítmény várhatóan 2019-ben készül el. A dán székhelyű Foss biotechnológiai vállalat pécsi kutatási és fejlesztési központjának alapkőletételi ünnepségét tartották kedden. A Foss 1956-ban alakult Dániában; a vállalat a fejlesztési és gyártási tevékenységét a skandináv ország mellett Kínában és Magyarországon végzi. A cég két évvel ezelőtt felvásárolta a Soft Flow nevű, Pécsen működő biotechnológiai társaságot, a befektetést ezen keresztül hajtja végre.

2018-06-28 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2019. április
2019. március
2019. február
2019. január
2018. december
2018. november
2018. október