Egy gép, ami csökkenti a padlóra tojt tojások számát

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A francia Tibot Spoutnic olyan „asszisztens” baromfitartók számára, amely mindig megcsinálja az ismétlődő és unalmas feladatokat. Heti 7 nap mászkál az istállóban a földön, mozgatja a csirkéket és elősegíti a fészekhasználatot. Ezzel pedig hozzájárul a jövedelmezőséghez egyebek mellett azzal, hogy csökkenti a padlóra tojt tojások számát.

2020-07-20 bővebben »

Multifunkciós robotot fejlesztenek belga és holland egyetemek

Forrás: blog.syngenta.hu

A CIMAT elnevezésű új, határokon átnyúló projekt keretében belga és holland egyetemek, kutatóintézetek, és gyártók együttműködésének a célja helyi élelmiszer-előállítást segítő, kisméretű multifunkcionális robotok kifejlesztése.

2020-07-07 bővebben »

Péter és Pál napja? Elkezdődött az aratás

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Tápiószőlős határában a ceglédi Agrostart Kft. gépei az őszi árpa betakarítását végzik. Országszerte idén is a hagyományos időben, „Péterpálkor” megkezdődött a kalászosok aratása.

2020-06-30 bővebben »

Haszonállat-embriológiai laboratóriumot adtak át Herceghalmon

Forrás: mti

Az állattenyésztésben a géntartalékok képzése nemzetstratégiai, illetve nemzetbiztonsági érdek, csakúgy, mint a biztonságos élelmiszerek előállítása - mondta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója szerdán, a herceghalmi haszonállat-embriológiai laboratórium és kísérleti takarmánykeverő üzem átadásán.

2020-06-18 bővebben »

Csak a vizsgára bejelentett vagy már levizsgázott permetezőgépek használhatóak

Forrás: portal.nebih.gov.hu

A Nébih felhívja a termelők figyelmét, hogy idén már csak műszaki vizsgálatra bejelentett vagy érvényes műszakival rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkákat végezni. Azokat a gépeket, amik nem felelnek meg e követelményeknek a hatóság az ellenőrzések során leállítja, tulajdonosaikkal szemben pedig eljárást indít.

2020-06-08 bővebben »

Robot segít a fertőtlenítésben

Forrás: blog.syngenta.hu

Átalakított mezőgazdasági robot segít a koronavírus miatt szükségessé vált fertőtlenítésben Thaiföldön.

2020-05-28 bővebben »

Steyr traktorok az agrárszakképzésnek

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Az Agrárminisztérium fenntartásában működő 15 szakiskola, valamint az agrárszakképző központok 9 tagintézménye 24 erőgépet szerezhet be a szaktárca támogatásával. A nyílt közbeszerzési eljárást a Magtár Termeltető és Kereskedelmi Kft. nyerte el, a cég 24 darab korszerű, a mai technológiai követelményeknek megfelelő Steyr 4085 Kompakt HiLo típusú traktort szállít a jövő agrárgenerációját képző szakiskoláknak.

2020-05-20 bővebben »

Ausztrál kutatók bioetanolt készítettek agavéból

Forrás: blog.syngenta.hu

A tequila előállításához használt agavéból készítettek bioetanolt ausztrál kutatók, akik a kísérletükben azt vizsgálják, hogyan lehetne enyhíteni az ország üzemanyag gondjain. A tudósok szerint az így elkészült bioetanol kézfertőtlenítők gyártásához is megfelelő, ezekre a COVID-19 járvány idején most igen nagy szükség van.

2020-05-06 bővebben »

Védőruházatra és lélegeztetőgép-alkatrészre álltak át a traktorgyárak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A mezőgazdasági gépek gyártói számos üzemet voltak kénytelenek leállítani, Európában és az USA-ban egyaránt. Néhány helyen időközben újraindult a termelés, de egészen más jön le a gyártósorról, mint korábban. Az agrarheute.com készített összeállítást a cégek közleményei alapján.

2020-04-22 bővebben »

A mezőgazdasági járművek az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonló intenzitással dolgoznak

Forrás: icell.hu

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

 

2020-04-02 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2020. december
2020. november
2020. október
2020. szeptember
2020. augusztus
2020. július
2020. június