Ne halogassuk tovább a mezőgazdasági munkák elvégzését

Forrás: agrarszektor.hu

A hétvégén hazánk fölött átvonult hullámzó frontrendszer hidegfrontja országszerte lehűtötte a levegőt, ugyanakkor megszüntette a ködös, párás időt, ami tartósabban egyelőre nem is tér vissza. A hét közepén és várhatóan a hét végén is egy-egy fölöttünk áthaladó ciklon hatására csapadékos időre van kilátás, többfelé pedig hó is eshet. A talaj nagy nedvességtartalma miatt, délnyugaton és az északi középhegységben fokozott figyelmet kell fordítani a belvíz megelőzésére. A növényvédelmi munkákra a keddi és a pénteki nap lesz a legalkalmasabb.

2017-11-30 bővebben »

Tenni kell valamit: a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság

Forrás: agroinform

A mai munkaerőpiaci helyzetben mind fontosabb a fiatalok megszólítása, hiszen a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság. Ezt maguk a jövő szakemberei is tudják, azért konferenciát rendeztek a jelen szakembereivel összefogva. Ünneplőbe öltözött elegáns diákok alkották a Magyar Államkincstár dísztermében megtartott konferencia közönségének zömét. Ez nem véletlen, hiszen a szervezők maguk is egyetemi hallgatók, a Corvinus Agribusiness diákszervezet tagjai.

2017-11-21 bővebben »

Az Év Traktora (Tractor Of The Year) 2018

Forrás: MT

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év traktora” választásra és a címek odaítélésére. A 25 tagú európai zsűri – amelynek tagja e cikk szerzője – ez alkalommal is négy kategóriában választotta meg a 2018-as év traktorait. A 23 jelölt közül három kategóriában 15 – kategóriánként 5-5 – traktor került be a megmérettetésre került finalisták közé. A negyedik „Best Design 2018”, a legszebb formatervezésű traktor kategóriájában pedig mind a 15 traktor versenyzett a cím elnyeréséért. A traktorok az innovációs tartalmuk és a műszaki paramétereik mellett a gyakorlati tesztekben mutatott teljesítményük, használhatóságuk, viselkedésük, kezelhetőségük alapján is megmérettetésre kerültek. A zsűritagok ezek alapján pontozással értékelték az egyes traktorokat – köztük a motorikus tulajdonságokat, a sebességváltót, a hidraulikus jellemzőket, a fedélzeti elektronikát, a vezetőfülke kialakítását, a kezelést és komfortot, az opcionális választási lehetőségeket, az egyedi innovációkat és a küllemet, a formát, a dizájnt. A zsűritagok pontszámainak összesítése alapján a legtöbb pontot szerzett traktorok lettek a kategória győztesei ...

2017-11-14 bővebben »

Látogasson el az ország legmodernebb gyáraiba!

Forrás: agrotrend

November 17-én egy éjszakára megnyitják kapuikat az ország legmodernebb gyárai az érdeklődők előtt.

2017-11-13 bővebben »

Együttműködési megállapodást kötöttek a visegrádi országok agrárkutatási intézményei

Forrás: mti

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei csütörtökön, Budapesten.

2017-11-09 bővebben »

Minden eddiginél több diák tanul mezőgépésznek

Forrás: mti

Eredményes a mezőgépész szakemberhiány megszüntetésére indított program, minden eddiginél több diák tanul mezőgépésznek - közölte a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) kedden. A szövetség évente több mint 50 millió forintot fordít a Legyél te is mezőgépész programra: míg 2013-ban kevesebb mint 1200 diák választotta a mezőgépész szakmát továbbtanuláskor, idén ősszel minden eddigi rekordot megdöntve, 2700 mezőgépész diák kezdte meg tanulmányait.

2017-11-08 bővebben »

Kiderült az idei agrártámogatások összege

Forrás: agrotrend

Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes 2017-es agrártámogatások összegeiről.

2017-10-16 bővebben »

Kevésbé vonzódnak a fiatalok az agrárszakmák iránt - Így erősítene a kamara

Forrás: agrotrend

Képzett munkaerőre egyre nagyobb szüksége van az ágazatnak. Vonzóvá kell tenni az agrárszakképzést.

2017-10-13 bővebben »

Több mint 2 milliárd forint a zöldség-gyümölcs termelői szervezeteknek

Forrás: agrotrend

A Magyar Államkincstár az előírt határidőn belül, október 15-e előtt befejezte az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek 2016. évi működési programjaira vonatkozóan benyújtott éves kifizetési kérelmek bírálatát.

2017-10-12 bővebben »

Agritechnica 2017: Közeledik a legmonumentálisabb mezőgazdasági gépkiállítás

Forrás: agrotrend

A hannoveri Agritechnica a vezető mezőgépgyártó nagyhatalmak és a fejlődő világ legnagyobb találkozója is egyben.

2017-10-04 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2018. január
2017. december
2017. november
2017. október
2017. szeptember
2017. augusztus
2017. július