EuroSkills-2023 Nehézgép-szerelő versenyszám előválogató és döntő

Forrás: megfosz.com

Közös rendezvényen, közös helyszínen a Hungexpo területén került megrendezésre április 25. és 27. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a 2022. évi Szakma Sztár Fesztivál.

2022-04-28 bővebben »

44,5 köbméteres és 85 tonnás Németország legnagyobb hígtrágya-kijuttatója

Forrás: agroforum.hu

Egy vállalkozó Németország valószínűleg legnagyobb hígtrágya-kijuttató tartálykocsi kombinációjával rendelkezik, ennek ugyanis a térfogata 44,5 köbméter, teljes tömege pedig 85 tonna.

2022-04-25 bővebben »

Rekordot döntött a német mezőgépipar árbevétele

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Tíz és fél milliárd euró értékű traktort és mezőgazdasági gépet állított elő tavaly a német mezőgépipar az országban a Német Gépgyártók Szövetsége (VDMA) közleménye szerint, ami 16 százalékkal meghaladja az előző évit, és most először haladta meg a 10 milliárd eurót. A német mezőgépipar árbevételének tavalyi növekedése még a 12 százalékos európai átlagot is meghaladta.

2022-04-20 bővebben »

Robotkutya őrzi az ültetvényt

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A Boston Dynamics mérnöki és robotikai tervező vállalat fejlesztette ki a Spot névre keresztelt robotkutyát, amely mindenféle terepen képes közlekedni.

2022-04-13 bővebben »

Hatalmas összegért árvereztek el egy ritka John Deere traktort

Forrás: gepmax.hu

Rekord áron árvereztek el egy veterán törzscsuklós John Deere traktort, március végén East-Moline-ban (USA Illinois) tartott árverésen.

2022-04-06 bővebben »

Szerdától lehet benyújtani az egységes kérelmeket

Forrás: AM Sajtóiroda

Április 7-én nyílik meg az egységes kérelem kitöltési felülete. Az igénylések benyújtása során a korábbi években megszokott és megismert eljárásokat kell követni, idén mindössze technikai javításokra és pontosításokra került sor – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

2022-04-05 bővebben »

Smart-farming technológiákkal fejlesztik Paks környékének agráriumát

Forrás: uni-mate.hu

A Közép-Duna Menti Kiemelt Térség 99 településén segíti a precíziós mezőgazdasági technológiák bevezetését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. A legfőbb cél, hogy az egyetemi tudásbázisra építve innovatív megoldási javaslatokkal és képzésekkel támogassák a helyben működő gazdálkodókat, a bővülő infrastrukturális kapacitásokra támaszkodva pedig új befektetéseket vonzzanak a térségbe.

2022-03-31 bővebben »

Napenergia teremt vizet a sivatagban

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Egy szaúdi kutatócsoport hozta létre a WEC2P rendszert, amiben saját fejlesztésű hidrogélréteg választja el a fotovoltaikus napelemet és az alá szerelt fémdobozt. A hidrogél megköti a légkör páratartalmát, amit a hő hatására elpárologtat, a pára pedig a fémdoboz falán csapódik le, az alján pedig ősszegyűjtik.

2022-03-28 bővebben »

A talajművelő, amely a józan paraszti ész és a technológia ötvözete

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A technológiai forradalom időszakát éljük szabályozási, környezetvédelmi, piaci oldalról egyaránt. A gazdaságos termeléshez időről időre jó megoldásokat, akár mindenki által elérhető megoldásokat kell találnunk, különben lemaradunk – fogalmazott Feldman Zsolt a Győr-Moson-Sopron megyei Mórichidán.

2022-03-25 bővebben »

A világon egyedülálló körforgásos tudásközpontot hozott létre a MATE

Forrás: uni-mate.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) által alapított Körforgásos Gazdaságelemző és Tudásközpont – nemzetközileg egyedülálló módon – a gödöllői campus területén képződő összes biológiailag bontható hulladék felmérését és helyben hasznosítását, valamint a legújabb körforgásos gazdasági ismeretek megosztását segíti. Az itt szerzett tapasztalatok alapján a jövőben országosan alkalmazható modelleket is kidolgoznak a MATE szakemberei.

2022-03-17 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június
2022. május
2022. április