Kiderült az idei agrártámogatások összege

Forrás: agrotrend

Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes 2017-es agrártámogatások összegeiről.

2017-10-16 bővebben »

Kevésbé vonzódnak a fiatalok az agrárszakmák iránt - Így erősítene a kamara

Forrás: agrotrend

Képzett munkaerőre egyre nagyobb szüksége van az ágazatnak. Vonzóvá kell tenni az agrárszakképzést.

2017-10-13 bővebben »

Több mint 2 milliárd forint a zöldség-gyümölcs termelői szervezeteknek

Forrás: agrotrend

A Magyar Államkincstár az előírt határidőn belül, október 15-e előtt befejezte az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek 2016. évi működési programjaira vonatkozóan benyújtott éves kifizetési kérelmek bírálatát.

2017-10-12 bővebben »

Agritechnica 2017: Közeledik a legmonumentálisabb mezőgazdasági gépkiállítás

Forrás: agrotrend

A hannoveri Agritechnica a vezető mezőgépgyártó nagyhatalmak és a fejlődő világ legnagyobb találkozója is egyben.

2017-10-04 bővebben »

Hatalmas iramban nő a traktorvásárlási kedv

Forrás: agrotrend

Mintegy 77 milliárd forint értékben szereztek be új mezőgazdasági gépeket a magyar vállalkozások az idei első fél évben, ami 40 százalékos növekedés éves összevetésben.

2017-09-27 bővebben »

Nagy volt az érdeklődés a NAIK termékei iránt Kazahsztánban

Forrás: agrotrend

Népszerűek voltak a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) termékei az asztanai Expo 2017 világkiállításon – számol be honlapján a központ.

2017-09-18 bővebben »

Agrárkamara: szinte az összes mezőgazdasági vállalkozás kap fejlesztési támogatást

Forrás: mti

Az agrárgazdaság vállalkozásainak 91 százaléka tud hozzájutni valamilyen fejlesztési támogatáshoz - hangsúlyozta Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) eredményeit értékelve az élelmiszeripari körkép őszi rendezvénysorozatának aktuális rendezvényén Budaörsön csütörtökön.

2017-09-15 bővebben »

I. OMÉK Szakmai Nap – Legyen Ön az első az idei OMÉK-on

Forrás: agroinform

Aki valaha megfordult már az OMÉK-on, tudhatja, hogy milyen nagy népszerűségnek örvend, számos érdeklődő vesz részt rajta minden alkalommal. Mi lenne, ha idén, még a nagyközönség megérkezése előtt kilátogathatna az eseményre - ráadásul díjmentesen?

A csaknem százezer látogatót vonzó kiállítás forgatagában a színes programok mellett nem könnyű minden kiállítói standot bejárni, minden szakmai információhoz és tudáshoz hozzáférni és előfordulhat, hogy az ember önkéntelenül is lemarad egyes dolgokról. Éppen ezért idén a szervezők már a 0. napon megnyitják az OMÉK kapuit és lehetőséget biztosítanak a kiállítás A és D pavilonjainak bejárására előzetes jelentkezés ellenében díjmentesen.

2017-09-14 bővebben »

Fiatal műholdas földmegfigyelési szakemberek Gödöllőn

Forrás: SZIE

Magyarország teljes jogú tagként 2015 végén csatlakozott az Európai Űrügynökséghez (ESA). A csatlakozás lehetőséget teremtett – az ESA rendszeres továbbképzési programjának keretében – a 7. Földmegfigyelési Tanfolyam megrendezésére Gödöllőn, amire a 185 jelentkező közül 33 ország 74 fiatal, köztük 19 magyar, kutatója kapott meghívást. A résztvevők legtöbbje doktori vagy poszt-doktori kutatásán dolgozik hazájában, de vannak köztük a magánszektor és a közigazgatás képviselői is.

2017-09-07 bővebben »

Több ezer mezőgépész hiányzik az országból

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Biztos megélhetést és rengeteg lehetőséget kínál – itthon mégis égető hiány van jól képzett mezőgépészekből – derült ki Hódmezőrület 2.0 nevű eseményen. Az eseményen elhangzott: amíg évente mintegy 700 diák végez a szakiskolákban és a felsőoktatási intézményekben együttvéve a mezőgépész területen, addig ennek csaknem a tízszeresére, 4800 gépészre lenne szüksége a szakmának. A Legyél te is mezőgépész! kampány egyedi, fiatalokat célzó eseményekkel küzd a hiány ellen, és arra törekszik, hogy a mezőgazdaság izgalmas oldalát mutassa be a technikai újdonságokra fogékony fiataloknak.

2017-08-29 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2019. február
2019. január
2018. december
2018. november
2018. október
2018. szeptember
2018. augusztus