Ausztrál kutatók bioetanolt készítettek agavéból

Forrás: blog.syngenta.hu

A tequila előállításához használt agavéból készítettek bioetanolt ausztrál kutatók, akik a kísérletükben azt vizsgálják, hogyan lehetne enyhíteni az ország üzemanyag gondjain. A tudósok szerint az így elkészült bioetanol kézfertőtlenítők gyártásához is megfelelő, ezekre a COVID-19 járvány idején most igen nagy szükség van.

2020-05-06 bővebben »

Védőruházatra és lélegeztetőgép-alkatrészre álltak át a traktorgyárak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A mezőgazdasági gépek gyártói számos üzemet voltak kénytelenek leállítani, Európában és az USA-ban egyaránt. Néhány helyen időközben újraindult a termelés, de egészen más jön le a gyártósorról, mint korábban. Az agrarheute.com készített összeállítást a cégek közleményei alapján.

2020-04-22 bővebben »

A mezőgazdasági járművek az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonló intenzitással dolgoznak

Forrás: icell.hu

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

 

2020-04-02 bővebben »

Szóvetés a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól

Forrás: nak.hu

Dr. Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének podcast beszélgetése a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól.

2020-03-31 bővebben »

Infrás kasza, amely védi a fűben lapuló őzgidákat

Forrás: magyarmezogzadasag.hu

A kaszálások idején különféle vadfajok lapulnak meg a számukra biztonságosnak vélt magas kultúrákban. A vadriasztó lánc nem olyan hatékony, mint ahogyan azt elvárják a termelők. A Pöttinger fejlesztette SENSOSAFE berendezés lényege egy olyan infravörös optikai rendszer, amely a kasza előtti sávot pásztázza és észleli a vad jelenlétét.

2020-03-26 bővebben »

Több száz traktor vonult fel a rendhagyó megemlékezésen

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Traktorok szinte végeláthatatlan sora kígyózott azon az Észak-angliai felvonuláson, melyet évente rendeznek meg a térség fiatal gazdálkodói, hogy tragikusan elhunyt társukra emlékezzenek, egyúttal pedig adományt gyűjtsenek. Az idei alkalmat látványos drónfelvétellel is megörökítették a szervezők.

2020-03-13 bővebben »

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

Forrás: clue-drone.hu

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen.

2020-02-21 bővebben »

Futurisztikus a japánok Álom Traktora

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A napokban mutatta be új fejlesztését az Oszakában található Kubota japán traktorgyár. Az elektromos meghajtású, mesterséges intelligenciával ellátott autonóm munkagépet Álom Traktornak nevezték el.

2020-01-29 bővebben »

Nagy István: új komplex talajkezelési technológia segíthet az aszály leküzdésében

Forrás: mti

A mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új hazai komplex talajkezelési technológia, három magyar mikrobiológiai készítmény együttes használatával - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Budapesten, a technológiát bemutató sajtótájékoztatón.

2020-01-08 bővebben »

Agrárgazdasági kutató: tovább nőtt a mezőgazdasági gépek piaca

Forrás: mti

Továbbra is bővül a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon: az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások az első három negyedévben mintegy 134 milliárd forint értékben vásároltak új gépeket, ami 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) összeállításából, amely szerint alkatrészekre 43 milliárd forintot fordítottak ugyanebben az időszakban, 10 százalékkal többet a tavaly január-szeptemberinél.

2019-12-03 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Többen vezetik ugyanazt a traktort? Akkor jól jöhet az UV-alapú fertőtlenítő 2021-04-13 | magyarmezogazdasag.hu Hibrid fagyvédő berendezés 2021-03-24 | magyarmezogazdasag.hu Idénymunkások helyett a repülőrobot is leszedi az almát 2021-02-22 | magyarmezogazdasag.hu Új orosz mezőgazdasági robotot mutattak be 2021-02-01 | blog.syngenta.hu Okos gabonaszonda 2021-01-13 | magyarmezogazdasag.hu
tovább a többi hírhez »
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. március
2021. február
2021. január
2020. december
2020. november
2020. október
2020. szeptember