Megmutatjuk a PREGA 2018 Konferencia részletes programját!

Forrás: Agroinform

Közeledik a negyedik PREGA, most megmutatjuk, miért érdemes részt vennie a legnagyobb hazai precíziós gazdálkodási konferencián.

Negyedik alkalommal rendezi meg az Agroinform.hu, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást 2018. február 21-én.

2018-02-15 bővebben »

Támogatást nyert a klímaváltozással kapcsolatos kutatásokra a nemzeti agrárkutató

Forrás: agrotrend.hu

635,61 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) klímaváltozással kapcsolatos kutatásokra.

2018-02-02 bővebben »

Fókuszban a megoldások és megtérülés – közeledik a PREGA 2018 Konferencia

Forrás: Agroinform

Fókuszban a megoldások és megtérülés - közeledik a PREGA 2018 Konferencia

A precíziós gazdálkodás gyakorlati tapasztalatain keresztül osztjuk meg az idei év alkalmazott megoldásait, és adunk választ a megtérüléssel kapcsolatos kérdésekre. Ismerje meg Ön is a legnagyobb hazai precíziós szakmai fórum programtervét ...

 

2018-01-30 bővebben »

Az optimalizált terményszárítással 10-40 % költség is megtakarítható

Forrás: mti

A precíziós módszerrel optimalizált terményszárítással akár 10-40 százalék költséget is megtakaríthatnak a gazdálkodók - mondta Speiser Ferenc, az RS Kereskedelemi és Szolgáltató Bt. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten, az Agromashexpo agrár-gépipari szakkiállításon.

2018-01-30 bővebben »

Az enyhe tél jelentős károkat okozhat

Forrás:

Sok helyen már virágzik a repce és egyes gyümölcsfák sincsenek jobb helyzetben, mert egy tartós fagy beálltával félő, hogy elfagynak. Aggodalomra adhat okot a szokásosnál sokkal enyhébb idő a mezőgazdaságban és a gyümölcsösökben. Több növényben ugyanis már megindult a nedvkeringés. Ha ezek után érkezik egy tartós fagy, akkor akár el is fagyhatnak a fák. Ráadásul a kártevők sem pusztultak el eddig, így invázióra lehet számítani – hangzott el az M1 délutáni műsorában.

2018-01-30 bővebben »

A gépesítésre törekszik Japán a mezőgazdaságban

Forrás: agrotrend.hu

Csúcs-technológiájú mezőgazdasági drónokkal akarják gépesíteni az agrármunkálatokat Japánban.

2018-01-30 bővebben »

Egyre kevesebb búzát vetnek a gazdák

Forrás: agrotrend.hu

Bár idén ismét egymillió hektárnál kisebb területen vetettek őszi búzát a termelők, további drasztikus visszaesésre a rossz piaci helyzet ellenére sem kell számítani. A búzaterület növekedéséhez a gazdálkodók szerint magasabb felvásárlási ár és hatékonyabb, integrált termelés szükséges. 

2017-12-20 bővebben »

Öntözési vízigény-felmérést indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Forrás: mti

Öntözési vízigény-felmérést indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az öntözésfejlesztési stratégia kidolgozása részeként, a köztestület 2014 után ismét felméri az öntözésfejlesztésre alkalmas területeken a vízigényeket - közölte a NAK az MTI-vel.

2017-12-13 bővebben »

Agrárkutatási és oktatási együttműködés Ghána és Magyarország között

Forrás: mti

Magyar agrárkutatási eredmények segítségével fejlesztheti mezőgazdaságát Ghána - közölte a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) szerdán az MTI-vel, miután a hétvégén agrárkutatási, valamint oktatási együttműködési megállapodásokat kötöttek az érintettek.

2017-12-08 bővebben »

Ne halogassuk tovább a mezőgazdasági munkák elvégzését

Forrás: agrarszektor.hu

A hétvégén hazánk fölött átvonult hullámzó frontrendszer hidegfrontja országszerte lehűtötte a levegőt, ugyanakkor megszüntette a ködös, párás időt, ami tartósabban egyelőre nem is tér vissza. A hét közepén és várhatóan a hét végén is egy-egy fölöttünk áthaladó ciklon hatására csapadékos időre van kilátás, többfelé pedig hó is eshet. A talaj nagy nedvességtartalma miatt, délnyugaton és az északi középhegységben fokozott figyelmet kell fordítani a belvíz megelőzésére. A növényvédelmi munkákra a keddi és a pénteki nap lesz a legalkalmasabb.

2017-11-30 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2018. december
2018. november
2018. október
2018. szeptember
2018. augusztus
2018. július
2018. június