Elkészült a világ első szén-dioxid-akkumulátora

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Az olaszországi Szardínia szigete világhírű turisztikai célpontként ismert. Mostantól úgy is ismert lesz, mint a világ első szén-dioxid akkumulátorának otthona, amelyet egy startup vállalat, az Energy Dome indított útjára - számolt be az Electrek.

2022-06-16 bővebben »

Magyar kutatók rovarlárvákkal hasznosítanák újra a gombatermesztés melléktermékeit

Forrás: uni-mate.hu

A Bio-Fungi Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) konzorciuma közös kutatás-fejlesztési projektet indít a gombatermesztés melléktermékeként megjelenő gombakomposzt és egyéb szedési hulladék rovarlárvákkal történő újrahasznosításának és teljes ipari technológiájának kutatás-fejlesztésére, a gombaipar hulladékkezelésének megoldása érdekében.

2022-06-09 bővebben »

Munkába állt a világ első málnaszedő robotja

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Piacra kerültek a világ első málnaszedő robotja által leszüretelt gyümölcsei, írja a Guardian.

2022-06-08 bővebben »

Nagy István: mintegy hárommilliárdos támogatást kapnak az agrárszakképzési centrumok

Forrás: mti.hu

Mintegy hárommilliárd forintot kapnak fejlesztések megvalósítására az agrárszakképzési centrumok - mondta az agrárminiszter kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán.

2022-06-01 bővebben »

Élelmiszerinnovációkért dolgozik a MATE és a PENNY

Forrás: uni-mate.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött a PENNY üzletlánccal, az élelmiszermérnöki szakos hallgatók nagyvállalati elvárásokra történő felkészítése és az oktatás fejlesztése vonatkozásában. Az együttműködés keretében a PENNY innovációs termékfejlesztési pályázatot is hirdet a MATE hallgatóinak, ahol a vállalat jövendőbeli termékpalettáját keresik.

2022-05-26 bővebben »

Valódi problémára valódi megoldás

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A robotfejésre alkalmatlan tehenek jelenleginél értékteremtőbb és jövedelmezőbb hasznosításának modelljét dolgozta ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idei egyetemi ötletversenyének győztes csapata.

2022-05-20 bővebben »

Hét középiskola diákjainak tudatos pályaválasztását segíti a MATE Pest megyében

Forrás: uni-mate.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött hét – aszódi, gödöllői, isaszegi és péceli – középiskolával, a diákok tudatos pályaválasztása és továbbtanulásuk elősegítése érdekében.

2022-05-18 bővebben »

Változott a permetező drónok kötelező típusminősítésének pótlási határideje

Forrás: portal.nebih.gov.hu

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a növényvédelmi gépeket – különös tekintettel a permetező drónokat – gyártó és/vagy forgalmazó vállalatokat, hogy 2021. december 1-jén hatályba lépett az Agrárminisztérium új rendelete*, amely lehetővé teszi a permetező drónok típusminősítését.

2022-05-16 bővebben »

Pápai Expo és Agrárpiknik: Az év legmenőbb agrárrendezvénye

Forrás: nak.hu

Idén jubilál, 25. alkalommal kerül megrendezésre a Pápai Expo és Agrárpiknik, május 13-14-én.

2022-05-11 bővebben »

Tevefejés: magyar technológia a Közel-Keleten

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A székesfehérvári AgroMilk Kft. a legismertebb és legfoglalkoztatottabb tevetej-technológiai szakcég a Közel-Keleten. Munkatársai részt vettek a dubai tevetejfarm létrehozásában és több mint tíz éve kéthavonta járnak vissza, hogy szervizeljék a fejőberendezést, a tejhűtést és más technológiákat.

2022-05-04 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június
2022. május
2022. április