Újabb milliárdok az állattartóknak!

Forrás: mvh

Május 26-ától több, mint 8 milliárd forint utalását kezdi meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 7 500 gazdálkodónak a húsmarha és a juh ágazatokban nyújtott kérődző szerkezetátalakítási nemzeti program keretében.

2014-05-27 bővebben »

A kevesebb olykor több lenne

Forrás: eu-info

A materialista tanokat cáfolva: a túl sok hungarikum esetében a mennyiség nem csap át minőségbe. Különösen akkor nem, ha a politika is beavatkozik és árnyékbokszoláshoz használja fel a valódi hazai értékekre népszerűsítésére létrehozott rendszert. Ráadásul jó néhány főhatóság, hivatal is döntőbíróként szólhat bele olyan ügyekbe is, ahol kizárólag a szakmaiságnak lenne helye.

2014-05-27 bővebben »

Hamarosan lezárul az EMVA-ból társfinanszírozott kifizetési kérelmek benyújtási időszaka

Forrás: mti

Hamarosan, május 31-én zárul az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű, kifizetési kérelmek benyújtási időszaka - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn az MTI-vel.

2014-05-27 bővebben »

Hat év legnagyobb búzatermése lehet az idei az EU-ban

Forrás: agroline

Hat éve legnagyobb búzatermést takaríthatják be az idén az Európai Unióban, ha nem szól közbe az időjárás, amely eddig igen kedvező volt, a tél sem okozott komolyabb kifagyásokat az őszi vetésben.

2014-05-27 bővebben »

Együttműködési megállapodást kötött az agrárkamara és a vetőmag szövetség

Forrás: mti

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet (VSZT) és Terméktanács - közölte a NAK pénteken az MTI-vel. A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Takács Géza, a VSZT elnöke írta alá május 21-én Budapesten.

2014-05-26 bővebben »

MVH: június végéig kifizetik a szőlész-borász ágazatot segítő géptámogatásokat

Forrás: mti

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal június végéig kifizeti a szőlész-borász ágazatban új gépek és technológiai berendezések beszerzésének támogatására elkülönített 1,38 milliárd forintot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszegből már több mint 1,18 milliárd forintot kifizettek az érintett borászoknak. Ezen a héten 52,2 millió forintot fizet ki az MVH új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására.

2014-05-26 bővebben »

Ejha! Nagyot álmodtak Gödöllőn!

Forrás: eu-info

Gödöllő és Isaszeg városok között fellelhető terület teljes vízügyi rekonstrukcióját is magába foglaló tervet ismertettek a Biológiai Sokfélesége Világnapja alkalmából, a gödöllői Haszonállat-génmegőrzési Központban tartott tanácskozás során. Ha a tervek valóra válnak Európában egyedülálló ökológiai, kulturális, gazdasági és turisztikai központ alakulhat ki a két szomszédos város között.

2014-05-26 bővebben »

Komoly esély van a mezőgazdasági termékek azerbajdzsáni exportjára

Forrás: mti

Magyarországnak komoly esélye van arra, hogy mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket exportáljon Azerbajdzsánba - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel pénteken. Budai Gyula Bakuban, a május 22-én megnyílt XX. Jubileumi Azerbajdzsáni Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás és 8. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon vesz részt, s a magyar delegáció vezetőjeként kétoldalú találkozókat folytat magas rangú azeri partnerekkel, a gazdasági- és az agrártárca miniszterhelyetteseivel.

2014-05-23 bővebben »

Idén több mint 14 ezer kisdiák vett részt a Vesd bele magad! programban

Forrás: mti

Az idén 241 általános iskola több mint 14 ezer kisdiákja ismerkedhetett a kertészkedés alapjaival a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által negyedik éve szervezett, "Vesd bele magad!" programnak köszönhetően - közölte az Agrya az MTI-vel csütörtökön. A programban kisiskolás, jellemzően 6-10 éves gyerekek kaptak vetőmagcsomagot, benne 5 zöldség - zöldborsó, hónapos retek, vöröshagyma, sárgarépa, cékla - vetőmagjával.

2014-05-23 bővebben »

A stratégiai céloknak megfelelően alakul át az intézményrendszer

Forrás: mti

Az exportbővítés és a kereskedelemfejlesztés mellett a kormány stratégiai célja, hogy az egy főre jutó külföldi tőke mennyisége Magyarországon legyen a legmagasabb Közép-Európában, amelyet az intézményrendszer átalakítása is szolgál - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 55. küldöttgyűlésén.

2014-05-23 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2023. február
2023. január
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus