Steyr traktorok az agrárszakképzésnek

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Az Agrárminisztérium fenntartásában működő 15 szakiskola, valamint az agrárszakképző központok 9 tagintézménye 24 erőgépet szerezhet be a szaktárca támogatásával. A nyílt közbeszerzési eljárást a Magtár Termeltető és Kereskedelmi Kft. nyerte el, a cég 24 darab korszerű, a mai technológiai követelményeknek megfelelő Steyr 4085 Kompakt HiLo típusú traktort szállít a jövő agrárgenerációját képző szakiskoláknak.

2020-05-20 bővebben »

Ausztrál kutatók bioetanolt készítettek agavéból

Forrás: blog.syngenta.hu

A tequila előállításához használt agavéból készítettek bioetanolt ausztrál kutatók, akik a kísérletükben azt vizsgálják, hogyan lehetne enyhíteni az ország üzemanyag gondjain. A tudósok szerint az így elkészült bioetanol kézfertőtlenítők gyártásához is megfelelő, ezekre a COVID-19 járvány idején most igen nagy szükség van.

2020-05-06 bővebben »

Védőruházatra és lélegeztetőgép-alkatrészre álltak át a traktorgyárak

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A mezőgazdasági gépek gyártói számos üzemet voltak kénytelenek leállítani, Európában és az USA-ban egyaránt. Néhány helyen időközben újraindult a termelés, de egészen más jön le a gyártósorról, mint korábban. Az agrarheute.com készített összeállítást a cégek közleményei alapján.

2020-04-22 bővebben »

A mezőgazdasági járművek az egy évvel ezelőtti időszakhoz hasonló intenzitással dolgoznak

Forrás: icell.hu

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

 

2020-04-02 bővebben »

Szóvetés a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól

Forrás: nak.hu

Dr. Nagy István agrárminiszter és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének podcast beszélgetése a koronavírus-járvány agráriumra gyakorolt hatásairól.

2020-03-31 bővebben »

Infrás kasza, amely védi a fűben lapuló őzgidákat

Forrás: magyarmezogzadasag.hu

A kaszálások idején különféle vadfajok lapulnak meg a számukra biztonságosnak vélt magas kultúrákban. A vadriasztó lánc nem olyan hatékony, mint ahogyan azt elvárják a termelők. A Pöttinger fejlesztette SENSOSAFE berendezés lényege egy olyan infravörös optikai rendszer, amely a kasza előtti sávot pásztázza és észleli a vad jelenlétét.

2020-03-26 bővebben »

Több száz traktor vonult fel a rendhagyó megemlékezésen

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Traktorok szinte végeláthatatlan sora kígyózott azon az Észak-angliai felvonuláson, melyet évente rendeznek meg a térség fiatal gazdálkodói, hogy tragikusan elhunyt társukra emlékezzenek, egyúttal pedig adományt gyűjtsenek. Az idei alkalmat látványos drónfelvétellel is megörökítették a szervezők.

2020-03-13 bővebben »

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

Forrás: clue-drone.hu

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen.

2020-02-21 bővebben »

Futurisztikus a japánok Álom Traktora

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A napokban mutatta be új fejlesztését az Oszakában található Kubota japán traktorgyár. Az elektromos meghajtású, mesterséges intelligenciával ellátott autonóm munkagépet Álom Traktornak nevezték el.

2020-01-29 bővebben »

Nagy István: új komplex talajkezelési technológia segíthet az aszály leküzdésében

Forrás: mti

A mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új hazai komplex talajkezelési technológia, három magyar mikrobiológiai készítmény együttes használatával - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Budapesten, a technológiát bemutató sajtótájékoztatón.

2020-01-08 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2020. április
2020. március
2020. február
2020. január
2019. december
2019. november
2019. október