Dupla jubileumi születésnap az Amazone-nál

Forrás: Amazonen-Werke

Apa és fia egy napon születtek, május 7-én, egyikük azonban 1934-ben, míg a másik 1964-ben, közösen mostanra érték el a 130 évet: Klaus Dreyer, a harmadik generáció Amazonen-Werke egykori ügyvezetője, és fia Christian Dreyer a negyedik generáció mostani ügyvezetője. 2014. május 14-én rendezték meg a 80. és 50. születésnaposok közös születésnapját, együtt sok baráttal és rokonnal az Amazonenal Hasbergen-Gasteban.
Klaus Dreyer 1958 óta unokafivérével közösen, prof. h.c. (SAA Samara) RAAS Dr. Dr. h.c. Heinz Dreyerrel, mint az Amazonen-Werke ügyvezetője volt felelős a vállalat fejlődéséért. 1999-ben ruházta át az ügyvezetést fiára, Christian Dreyerre, aki napjainkban közösen másod-unokafivérével, Dr. Justus Dreyerrel vezeti a vállalatot.
Különösen az Amazone alapítójának, Heinrich Dreyernek a „Nyissunk a világra” mottója határozta meg mind Klaus mind Christian Dreyer munkáját. Ez alapján építette ki komoly erőfeszítések mellett Klaus Dreyer mint ügyvezető a nemzeti értékesítési hálózat mellett a nemzetközi hálózatot is. Az ő idejében nyitott az Amazone számos új piac felé, elsősorban Európában. Ezzel egyidőben Klaus Dreyer munkáját elsősorban a gyártás kiépítésére és folyamatosan modernizálásra fektette. Az ő felügyelete alatt jött létre például – abban az időben iránymutatóként – az Amazone saját hidraulikahenger, hajtóművek és műanyag alkatrészeinek gyártása.
Közösen feleségével, Marie Luise Dreyer asszonnyal ma is a legjobb egészségnek örvend. Továbbra is az Amazone-ügyvezetés tagja, aktívan gondoskodik számos különálló vállalati projektről. Többek között ő a felelőse az Amazone-report című újságunknak, ezen kívül számos könyvet jelentetett meg a történelmi mezőgazdasági technikáról. 2013-ban az unokafivérével közösen ünnepelte az 55. jubileumi évét az Amazonenál.
„Ő sok szempontból a példaképem. Számos értéket kaptam tőle…”, így jellemzi Christian Dreyer viszonyát édesapjához. Christian Dreyer az érettségi után először gazdaságmérnöki tanulmányokat végzett, ezt követően a szerszám- és autógyártás más üzemeiben dolgozott.
1994-ben lépett be az Amazone-hoz, az első időkben a francia Amazone leányvállalat vezetésében dolgozott. 1996-ban vette át az Amazone-csoport teljes értékesítési vezetését, mielőtt 1999-ben ügyvezető lett, fő felelősségi területe az értékesítés és a pénzügyek. Kezdetben Christian Dreyer is intenzíven foglalkozott a nemzetközi értékesítési hálózat kiépítésével. Vezetése alatt számos további leányvállalat nyitotta meg a kapuit, és új importőrökkel állapodott meg. Ma már saját értékesítési vállalatok működnek Nagy-Britanniában, Franciaországban, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában, Magyarországon és Kazahsztánban, további 65 országban az Amazone importőrökkel dolgozik együtt. A nemzetközi jelenlétnek köszönhetően időközben az exportarány 80% a több mint 500 millió eurós (2013) összbevétel mellett.
Az Amazone-ügyvezetés mellett Christian Dreyer más tiszteletbeli címet is visel. Így többek között 2009 óta a VDMA Landtechnik szakmai egyesület helyettes elnökeként tevékenykedik. Magánéletében közösen él két gyermekével és feleségével, Bettinával, aki szintén az Amazone cégnél dolgozik a marketing területen valamint számos külön projektben is.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2024. január
2023. december
2023. november
2023. október
2023. szeptember
2023. augusztus
2023. július