Jelentős érdeklődés a „Women in Ag Award” iránt

Forrás: gepmax.hu

Az Agritechnica szervezője, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) együttműködik a Women in Ag Magazinnal, a „Women in Ag Awards” második kiírásában. A díj a mezőgazdaságban dolgozó hivatásos nők, köztük a gazdálkodók, az ipar, a tudományos élet és a szervezetek számára nyitott, és a szakmához való kiemelkedő hozzájárulást ismeri el. A 2023-as díjra 38 országból 123 jelölt jelentkezett.

 

„A nők szerepe a mezőgazdaságban, az agrárgazdaságban és az agronómiában világszerte változik. Egyre több nő alakítja a mezőgazdaság jövőjét saját gazdaságuk vezetőjeként, illetve a vállalatoknál, a kutatásban vagy az oktatói szakmában. Egyre több nő nemcsak kezdeményezője, hanem hajtóereje is a fenntartható élelmiszertermelésnek világszerte, és egyre több nő alakítja az agrárdiskurzust újságíróként, bloggerként vagy befolyásolóként” – mondja Freya von Czettritz, a DLG Holding vezérigazgatója. – „A Women in Ag Award elismeri ezt az elkötelezettséget, és elmeséli az inspiráló nők mögött álló történeteket. Az Agritechnicán szeretnénk ennek a témának a megérdemelt hangsúlyt adni.”

 

A Women in Ag Award premierje az EuroTier 2022 kiállításon volt, amely kétévente megrendezett, az állattenyésztési technológiákat és menedzsment megoldásokat bemutató nemzetközi vezető szakvásár.

 

„A tavalyi EuroTier-en megrendezett első kiírás sikere után örülünk, hogy ismét partnerek lehetünk a DLG-vel, hogy egy még nagyobb díjátadót hozhassunk az Agritechnica-ra” – mondta Kim Schoukens, a Women in Ag Magazine főszerkesztője. – „Nemcsak a ‘Women in Ag Awards’ volt sikeres, de olyan sok pozitív visszajelzést kaptunk utána, hogy úgy döntöttünk, idén kibővítjük a díj körét.”

 

Az idei kiírással a Women in Ag Magazine az Agritechnica magazinnal együtt ünnepli a női gazdálkodókat, és felhívja a figyelmet az agrárgazdaságban, a kutatásban és a mérnöki tudományokban, valamint az oktatásban dolgozó nőkre. Ennek érdekében több új díjkategóriát vezettek be:

 

  • Mezőgazdaság
  • Agribusiness
  • Oktatás
  • Technológia és kutatás

38 ország jelöltjei


2023-ban 123 jelöltet neveztek a Women in Ag Awardra. A pályázók Argentínából, Ausztriából, Brazíliából, Dániából, Finnországból, Franciaországból, Ghánából, Izlandról, Indiából, Írországból, Izraelből, Izraelből, Kanada, Kazahsztánból, Kenyából, Lettországból, Malawiból, Mexikóból, Hollandiából, Nigériából, Lengyelországból, Portugáliából, Szenegálból, Szomáliából, Dél-Afrikából, Spanyolországból, Svédországból, Svájcból, Tunéziából, Törökországból, Ugandából, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Ukrajnából és Üzbegisztánból érkeztek.

 

Nemzetközi zsűri által odaítélt díjak


A díjazottakat a mezőgazdasági gyakorlat, a tudomány, a szervezetek és a média képviselőiből álló nemzetközi zsűri választja ki. A hangsúly a helyi, nemzeti és nemzetközi mezőgazdaság fejlődésében elért különleges eredményeken van. A nyerteseket november 15-én az Agritechnica kiállításon díjazzák.

 

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2024. május
2024. április
2024. március
2024. február
2024. január
2023. december
2023. november