Könyvélmény kiterjesztett valóság elemekkel

Forrás: hermanottointezet.hu

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium támogatásával jelentette meg a Szemelvények a modernizált agrároktatásból című, kiterjesztett valóság elemeket is tartalmazó kiadványát. A könyvet a hightech multimédia teszi ultramodernné, megőrizve az olvasás hagyományos értékét.

 

"A kiadvány 15 témakörben, témakörönként 2-2 témával mutat be érdekes, figyelem felkeltő szemelvényeket az argárgazdaság rendkívül széles palettájából "– mondta el a bemutatón Bozzay Péter. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: az egyes témák megértését két- és háromdimenziós animált és narrált holografikus jellegű animációk támogják.

 

Ezek segítenek valósághűen láttatni az ismeretanyagot. Ezen tartalmak megjelenítésére egy fejlett, összetett tartalomszolgáltató környezet áll rendelkezésre, amelynek felhasználói oldala egy univerzális mobil applikáció.

 

Putz Csaba ügyvezető helyettes kiemelte: ebben a jövőbe mutató megoldásban az olvasás tradicionális értéke találkozik a legmodernebb vizuális technika szemléltető erejével. "Kiadványunk elsősorban az középfokú agrároktatásban részvevők számára készült, egy új ismeretátadási, ismeret fogadási lehetőséget biztosítva azoknak, akik többre vágynak a hagyományos könyvek nyújtotta, megszokott olvasási élménynél. De ajánljuk az agrárium iránt érdeklődő kicsiknek és nagyoknak egyaránt" – tette hozzá.

A könyv egyszerre kézzel fogható kiadvány és applikáción keresztül lejátszható multimédiás tartalom is. Lényegre törő, könnyen érthető szövegek, látványos megjelenés, mobilos kiegészítések. Ezek a tartalmak egymást erősítve segítik a megértést és a tudás mélyítését.

 

A könyv használata lehetséges például órai csoportmunkák keretében. Az applikáció korlátlanul telepíthető iskolai eszközre vagy eszközökre. Adatvédelmi és kényelmi okokból elegendő egy iskolai címmel regisztrálni, majd ezzel az egy címmel és jelszóval az összes készüléken be lehet jelentkezni.

 

"Reményeink szerint a most megjelent kiadványunk csak az első állomása ennek az újszerű kezdeményezésnek. Bízunk benne, hogy használatával élvezetesebbé tesszük az agrároktatásban résztvevők számára a tanulási-tanítási folyamatot" – fogalmazta meg az ügyvezető helyettes.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június