EuroSkills-2023 Nehézgép-szerelő versenyszám előválogató és döntő

Forrás: megfosz.com

Közös rendezvényen, közös helyszínen a Hungexpo területén került megrendezésre április 25. és 27. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a 2022. évi Szakma Sztár Fesztivál.


A rendezvény keretében a Skills versenyek bemutatói mellett előválogatók és döntők megrendezésére is lehetőség volt. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége, mint a Nehézgép-szerelő versenyszám szakmai koordinátora ezen a rendezvényen tartotta meg a 2023-as EuroSkills előválogatóját és döntőjét. A verseny szakmai támogatója idén is az Axiál Kft. volt, aki mellett az Agrotec Magyarország Kft., az Auditker Kft. és a KITE Zrt. is segített a feladatok összeállításában és szakmai sikerében.

 

Az előválogató verseny idén is az egyetlen lépcsőfoka az európai versenybe való bekerülésnek, hiszen az a tehetséges fiatal, aki az előválogatón az első helyen végez, ő képviselheti hazánkat a 2023-as lengyelországi EuroSkills versenyen Nehézgép – szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.

 

Az európaversenyen való kiemelkedő szereplés az anyagi elismerés mellett, komoly szakmai elismeréssel is jár, melyet egy egyáltalán nem könnyűnek nevezhető többhetes mentális és szakmai felkészítés előz meg. Ezen a felkészítésen az itt első helyezettként végzett versenyző vehet majd részt. Ez a szakmai elismerés és felkészítés olyan munkaerő piaci előnyökhöz juttathatja a versenyzőt, hogy az sok évig pozitív utóhatással bírhat számára.

 

A verseny az idei évtől kezdve kiegészült egy mentális teszttel is, amelyet egy „Team Leader” csapat vezet le. A teszt nem számít bele a versenyző pontszámába, azonban a zsűrinek és a szakértőnek segítséget nyújt a legjobb és legmegfelelőbb versenyző kiválasztásában.

 

A versenyfelhívásra rekordszámú, azaz 13 tehetséges fiatal jelentkezett, akik 4 versenyszámban, több fordulóban mérték össze tudásukat. A versenyzők két napra lettek beosztva hétfőn 6, kedden pedig 7 versenyző végezte el a feladatokat. Karagity István (AXIÁL Kft.) szakértő köszöntötte a résztvevőket és ismertette a nap menetét.

A rendezvény egy fantasztikus megnyitóval kezdődött, melyet Orbán Viktor miniszterelnök, Dr. Parragh László az MKIK elnöke és Győrffy Balázs a NAK elnöke nyitott meg. A megnyitó közben az első nap versenyzői már a mentális feladatot oldották meg. A szakmai feladatok elvégzésére a versenyzőknek 50 perc állt rendelkezésükre, melyet a szakmai zsűri tagjai felügyeltek.

 

A 2022 – es előválogatóra jelentkező versenyzők:

 

Bertalan Ádám
Csala Dávid Károly
Döbrösy Zsombor Elemér
Fodor András Csaba
Hambalgó Ferenc
Jerkó Bálint
Kiss Kristóf
Kovács Róbert
Molcsán György Levente
Pál Barnabás Gergő
Szabó Sámuel Péter
Szalai József
Szemesi Tivadar

 

A szakmai zsűri tagjai:

 

Kis Pál (Auditker Kft.) zsűrielnök
Dr. Bense László (MATE) zsűritag
Dr. Bártfai Zoltán (MATE) zsűritag
Karagity István (AXIÁL Kft.) feladatíró

 

A feladatok között motorindítási hiba megoldás, robotkormány rendszer vizsgálat és javítás, hidraulikus egységek hibáinak megoldása mellett egy traktor nullszervízét is el kellett végezni, valamint egy számítási feladatot is kaptak a versenyzők, ami a permetezőgépre és a kijuttatott mennyiségre fókuszált.

 

Az előválogató verseny eredményhirdetésére a keddi nap délutánján került sor a Szakma Sztár Skills rendezvényén a Nehézgép-szerelő standon.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a MEGFOSZ az AXIÁL Kft., valamint a szakmai segítő cégek (Agrotec Magyarország Kft., Auditker Kft., KITE Zrt.) nevében ezúton szeretnénk gratulálni a verseny győztesének, HAMBALGÓ FERENCNEK aki nagyszerű teljesítményt nyújtott a verseny valamennyi fordulójában, ezáltal pedig Ő nyerte el a lehetőséget, hogy a több hónapos felkészülés után képviselje hazánkat az Európa versenyen 2023-ban Lengyelországban, melyhez sok sikert kívánunk!

 

Szeretnénk továbbá gratulálni Kovács Róbertnek a második, illetve Fodor András Csabának a harmadik helyezett eredményéhez és minden résztvevőnek, hiszen remek teljesítményt nyújtottak ők is a versenyben! Gratulálunk Döbrösy Zsombor Elemérnek aki a szakközépiskolai tanulók közül a legkiválóbb eredményt érte el ezen a versenyen.

 

A részt vevő versenyzők a díjátadón az AXIÁL Kft. (multiméter, dugókulcs-, imbuszkulcs - és csavarhúzó készlet) és az Agrotec Magyarország Kft. (mérőkészlet) felajánlásából az itt a versenyen először használt eszközöket is hazavihették.

 

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ

Képek: Kereki Dávid - MEGFOSZ

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. május
2022. április
2022. március
2022. február
2022. január
2021. december
2021. november