Traktorgyártásba kezd a Volkswagen

Forrás: Herbert Diess, Linkedin

A VW, egy nemzetközi együttműködéseket segítő német szervezet (GIZ), és a University of Rwanda együttműködésében elkészült egy új villanytraktor prototípusa, amely cserélhető akkumulátorai révén akár folyamatos munkára is képes, miközben az aksi töltődik a napelemeken.
Diess egy hosszabb LinkedIn posztban elmeséli, hogy a gyermekkorára emlékeztette amikor kipróbálta a prototípust, ugyanis amikor fiatal volt órákon át tudott traktorozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt ötletét az adta, hogy jó lenne nem megismételni a fejlett világ hibáit, így most amikor gépesíteni próbálják Afrika mezőgazdaságát, azt már új alapokon kell megcsinálni. Diess hozzátette, hogy Afrika lakossága egyre csak nő, a klímaváltozás pedig tovább nehezíti az élelmezés amúgy sem elhanyagolható problémáját. A gépesítés elkerülhetetlen, de miért lenne szükségszerű azt kőolajalapokra helyezni, amikor a kontinensen bőséges napenergia áll rendelkezésre – már ha kihasználjuk.
A VW és az afrikai egyetem projektjén ruandai, dél-afrikai és német mérnökök dolgoztak közösen, és tovább folyik munka a villanytraktor fejlesztésén.

A következő linken videón is megnézhető a traktor munka közben: Link

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június