Több mint 300 millió forintból fejlesztette komposzttermék-gyártását a Profikomp Környezettechnika Zrt.

Forrás: mti.hu

Több mint 300 millió forintból fejlesztett ki új technológiát komposzttermékek előállítására a gödöllői székhelyű, hulladékgazdálkodással foglalkozó Profikomp Környezettechnika Zrt. - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

 

A vállalat a fejlesztéshez a Széchenyi 2020 programban 311,78 millió forint támogatást kapott, amellyel a társaság új eszközök beszerzésével új típusú termésnövelő szereket állít elő, illetve bővítette gyártóképességét.


A Profikomp Környezettechnika Zrt. 2000-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan innovatív, gazdaságosan üzemeltethető technológiákat fejlesszen ki, amelyek alkalmazásával a partnereik a biológiailag bontható hulladékokból kiváló minőségű termésnövelő anyagokat állítsanak elő - írja a társaság a honlapján.
A vállalat alapvetően szolgáltató cég, de a pályázatnak köszönhetően a szolgáltatások és technológiák értékesítésén kívül termésnövelő anyagokat, szerves trágyákat is forgalmaz.


A támogatott projektben a társaság egy aprítógépet, egy komposztrostát, egy forgatógépet, különböző anyagmozgató gépeket és egy komplett, automatizált gyártó gépsort üzemelt be orosházi telephelyén. A már kialakított eszközpark használatba vételével a telephely alkalmas lett az európai CE jelölésű szervestrágya-termékek nagy volumenben történő előállítására.


A közlemény szerint az eszközpark kialakításával és az elsősorban mezőgazdasági melléktermékekre alapozott termésnövelő anyagok előállításával az üzem képessé vált a növekvő piaci igények kielégítésre. Mint írták: ezzel a fejlesztéssel a cég részt vállalt a magyarországi zöldgazdaság fejlődésének elősegítésében is.


A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Profikomp Környezettechnika Zrt. tavalyi nettó árbevétele 598,5 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 664,3 millió forintot tett ki. A cég 2021-es adózott eredménye 186,9 millió forint volt, míg 2020-ban 67,3 millió forint nyereséggel zárt a vállalat.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június
2022. május
2022. április