Váratlan, rossz hír! Elmarad az Agritechnica 2022 gépkiállítás

Forrás: agroinform.hu

A világ vezető mezőgazdasági gép kiállításának megrendezéséhez szükséges feltételek nem teljesülnek, így azt el kell halasztani 2023 novemberére.

 

A résztvevők egészsége és biztonsága a legfontosabb

 

Elhalasztják az Agritechnicát. Tekintettel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos jelenlegi nemzeti és globális fejleményekre, a világszerte gyorsan növekvő esetszámra és az ehhez kapcsolódó utazási korlátozásokra, valamint a hatósági előírásokra, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) mint szervező, a VDMA Mezőgazdasági Gépszövetség és az Agritechnica kiállítói tanácsadó testülete közösen arra a következtetésre jutott, hogy a világ vezető mezőgazdasági gép kiállításának megrendezéséhez szükséges feltételek már nem teljesülnek. A látogatók, kiállítók, partnerek, tagok és személyzet egészsége és biztonsága a legfontosabb ebben a helyzetben – olvasható a kiadott sajtóközleményben.

 

A következő Agritechnica 2023. november 12. és 18. között kerül sor Hannoverben, Németországban.

 

Sokan érdeklődtek a kiállítás és vásár iránt


Az Agritechnica 2022 tavaszán a mezőgazdaság és az agráripar nemzetközi helyszíne lett volna, A szakmai eszmecsere, a hálózatépítés és az innovációk középpontjában a fenntartható mezőgazdasághoz szükséges impulzusok álltak volna. Mind a kiállítás, mind a technikai program már megjelent, és nagy érdeklődésre talált a világ vezető szakvásárának látogatói körében.

 

A rendkívüli helyzet miatt döntöttek az Agritechnica 2022 programjainak törlése mellett


"Sajnálattal állapítottuk meg, hogy az elmúlt hetek romló járványhelyzete és az ebből fakadó aktuális hatósági rendelkezések nyomán olyan rendkívüli helyzet alakult ki amelyben az Agritechnica problémamentes végrehajtása már nem lehetséges. A VDMA Mezőgazdasági Gépszövetséggel és a vásár kiállítói tanácsadó testületével együtt, valamint a kiállítókkal és a látogatókkal folytatott számos megbeszélést követően ezért úgy döntöttünk, hogy töröljük a jövő évi Agritechnicát. Ezt a döntést úgy hoztuk meg, hogy tiszteletben tartjuk a mindenki egészségével és biztonságával kapcsolatos felelősségünket. Nagyon sajnáljuk a lemondást. Számos kiállítónk, partnerünk, látogatónk és tagunk, valamint a teljes DLG csapat már jelentős munkát fektetett az előkészületekbe. Most az Agritechnica 2023 előkészítésére, valamint a többi nemzeti és nemzetközi DLG eseményre és vásárra összpontosítunk, amelyeket jövőre tervezünk" – mondta Dr. Reinhard Grandke, a DLG vezérigazgatója.

 

A rendezők már 2023-ra készülnek


"Mindannyian mélységesen sajnáljuk, hogy az Agritechnica 2022 megrendezésére nem kerülhet sor, egyrészt azért, mert az egész iparág már nagy várakozással várta a vezető szakvásárt, másrészt azért, mert a gazdálkodók nem láthatják személyesen azokat a gépinnovációkat, amelyek a személyes munkájukra is hatással lesznek a közeljövőben. Az innovatív gépek, berendezések és szoftvereszközök jelentősen hozzájárulnak a fenntartható és időtálló mezőgazdasági gépek gyártási folyamataihoz. Az, hogy széles iparági közönségnek is bemutathatjuk innovációs portfóliónkat, nemzetközi színtéren is aranyat ér. Mi, mint mezőgazdasági gépszakértők ezért kiállunk a világ vezető szakvására mellett és már most várjuk az Agritechnica sikeres újraindítását Hannoverben 2023-ban" – mondta Dr. Bernd Scherer, a VDMA Mezőgazdasági Gépek Szövetségének ügyvezető igazgatója.

 

Kihirdették az Agritechnica Innovációs Díj nyerteseit

 

"Az Agritechnica törléséről szóló döntés különösen nehéz számunkra, mivel sok vállalat kifejezetten a szakvásárt célozta meg, hogy bemutassa újdonságait" – mondta Freya von Czettritz, az Agritechnica projektmenedzsere.

"Annak ellenére, hogy az Agritechnica jövőre nem a tervezett módon kerülhet megrendezésre Hannoverben, továbbra is lehetőség nyílik arra, hogy a mezőgazdaságigép-iparban az innovációkra összpontosítsunk. Ezért a tervek szerint kihirdettük a nemzetközi mezőgazdasági gépek vezető innovációs díjának nyerteseit. Köszönet illeti a DLG Innovációs Bizottságát, amely egy arany- és 16 ezüstérmet ítélt oda a kivételes innovációkért. A díjnyertes újításokat www.agritechnica.com/innovation-award-winners weboldalon tesszük közé. A DLG jövőre hivatalosan is átadja a nyertesek díját."

 

A digitális platform továbbra is elérhető


A 2021 novemberében elindított Agritechnica digitális platformja a terveknek megfelelően 2022. március végéig továbbra is elérhető lesz a www.dlg-connect.com címen. A platform látogatói ingyenesen megismerhetik a mezőgazdasági gépgyártók aktuális kínálatát és információit, valamint részt vehetnek a digitális eseményeken és hálózatot építhetnek a vállalatokkal és gazdálkodókkal .

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június