Okos gabonaszonda

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Egy magyar találmány forradalmasíthatja a gabonaraktározást: a síktárolókban előforduló nedvesedésre kínál megoldást a GrainMonitor okos gabonaszondája, amely három-négy éves akkumulátoridővel rendelkezik, ez idő alatt nem is kell feltölteni.

 

A szonda háromméteres, a kilógó ponton páratartalmat és felszíni hőmérsékletet is mér, hogy össze lehessen hasonlítani a terménykupacban lévő hőmérséklettel.
A berendezés használatával pontosabban és gyorsabban lehet reagálni az esetlegesen felmerülő problémákra, például a felázás vagy beázás okozta károkra.


A nedvesedés hatására a kupac belsejében rothadás és penészesedés léphet fel, ezáltal a terménykupac elkezd hőt termelni, amit egytized Celsius-fokos pontossággal detektálni lehet a szenzorokkal. A szakemberek azt javasolják, hogy 100 ton­nán­ként egy eszközt célszerű elhelyezni. A szondarendszer szenzorcsöve több ponton is mér, és óránként egy felhőbe továbbítja az információt, amit a mobilos applikáción vagy a webes felületen is nyomon lehet követni. Az alkalmazás emellett SMS-t küldve jelzi, ha bármelyik szonda által mért érték átlépi a beállított hőmérsékletet.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Többen vezetik ugyanazt a traktort? Akkor jól jöhet az UV-alapú fertőtlenítő 2021-04-13 | magyarmezogazdasag.hu Hibrid fagyvédő berendezés 2021-03-24 | magyarmezogazdasag.hu Idénymunkások helyett a repülőrobot is leszedi az almát 2021-02-22 | magyarmezogazdasag.hu Új orosz mezőgazdasági robotot mutattak be 2021-02-01 | blog.syngenta.hu Okos gabonaszonda 2021-01-13 | magyarmezogazdasag.hu
tovább a többi hírhez »
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. március
2021. február
2021. január
2020. december
2020. november
2020. október
2020. szeptember