Mórahalmon lesz idén a Magyar Paprika Napja

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Szeptember 1-jén, az immár a hatodik Magyar Paprika Napját tartják, ezúttal Mórahalomban, aza Aranyszöm Rendezvényházban. A rendezvény kiemelt témája a fűszerpaprika termesztésének aktualitásai és feldolgozása lesz. A szakmai rendezvényen Somogyi Norbert, a NAIK főigazgató-helyettese köszöntése után 10 órától előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. A fűszerpaprika-ágazat helyzetét Szokol Lajos, a Fűszerpaprika Terméktanács elnöke foglalja össze. Slezák Katalin, a SZIE, Zöldség és Gombatermesztési Tanszék docense a fólia alatti termesztés előnyeit taglalja. Tornyai Tibor, a Rijk Zwaan termékfelelőse pedig a hazai termesztés megújításának lehetőségeit vázolja.

 

A kertészeti ágazatok sarkallatos kérdéseiről, az öntözésről és munkaerőhiányról Győrffy Balázst, a NAK elnökét hallhatják. Bráj Róbert, a NAIK munkatársa a bio fűszerpaprika termesztésének tapasztalatait ismerteti.

 

Délután az önkormányzati kertészetben tartanak hajtatott fűszerpaprika-termesztési és szántóföldi fajtabemutatót, valamint a röszkei Paprika Molnár Kft.-nél pedig a fűszerpaprika szántóföldi intenzív termesztéstechnológiát ismeretetik. Emellett lehetőség nyílik a Paprika Múzeum megtekintésére.
A rendezvényt a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a NAIK, a MTA Kertészeti Bizottság Zöldségtermesztési Albizottsága, a ZKI Zrt. és Mórahalom Önkormányzata szervezi.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2018. május
2018. április
2018. március
2018. február
2018. január
2017. december
2017. november