Megvannak az Év traktora 2023 díjazottjai

Forrás: tractoroftheyear.org

Év Traktora 2023

A győztes Fent 728 Vario erőforrása a vadonatúj, 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motor, amelynek maximális teljesítménye 283 LE, és akár 20 LE extra teljesítményt is lehetővé tesz. További fő jellemzői közé tartozik az új sebességváltó, új hidraulikus és hűtőrendszer, valamint biztonságos kabinszűrő (4. kategória).

A számos új funkció közül meg kell említeni, hogy külön hidromotorok hajtják az első és a hátsó tengelyeket, állandó négykerék-meghajtás automatikus szabályozása a legjobb tapadás érdekében, intelligens VarioDrive, integrált gumiabroncsnyomás-szabályozó rendszer, kiváló manőverezhetőség, alacsony tömeg/teljesítmény arány, új generációs homlokrakodó, új prémium vezetőülés.

 

Az év farmmindenes traktora 2023

A teljesen megújult McCormick X6.414 P6-Drive beépített motorja az FPT gyár nagyon népszerű NEF modelljének 45-ös (4500 cm3-s hengerűrtartalmú), 4 hengeres változata, 135 LE névleges teljesítménnyel (teljesítmény menedzsmenttel 146 LE) és 551 Nm nyomatékkal 1400 1/min fordulaton, valamint Stage V emissziós paraméterekkel. Az erőátvitel magja a cég saját fejlesztésű P6 PowerShift váltója (4 „range” mellett), amely összességében 24x24 fokozatot biztosít 2,4-50 km/h sebességtartományban (mászófokozatban a minimális sebesség 0,38 km/h). A traktor fülkéje korszerű, a vezetési élményt javítja a mellső független kerékfelfüggesztés, illetve a kabin mechanikus, hátul 96 mm úthosszúságú lengéscsillapítóval kiegészített elhelyezése. A „high vision” panorámafülke minden irányba jó kilátást biztosít, a tetőablak elhelyezése +20° függőleges látótérnövekedést eredményez, amely különösen a most kifejlesztett és bemutatott M40-es homlokrakodóval dolgozva jelent pozitív élményt.

 

Az év speciáltraktora 2023

A New Holland T4.120 F ültetvénytraktor Stage V emissziós besorolású, 120 LE-s motorja mindenre elég, amire egy ültetvényben szükség lehet.  A tervezési koncepció közvetlenül a New Holland magasabb kategóriájú traktorainak kínálatából származik. Az egyik legalacsonyabb zajszinttel büszkélkedhet a vezetőfülkéjében, emellett EHR-t kínáló hidraulika-specifikációi kiemelik kategóriatársai közül. A traktor elektromos architektúrája készen áll a telematika, a speciális szolgáltatások és az automatikus irányítás adaptálására is.

 

Az év leginkább fentartható trakotra 2023

A JCB Fastrac 4220 iCON a 4000-es sorozat legerősebb tagjaként 220 LE teljesítményével, 60 km/h végsebességével és nem utolsó sorban impozáns megjelenésével szállt versenybe. A fejlesztés legszembetűnőbb eleme az üléshez rögzített, kartámaszban elhelyezett új iCON konzol és a 12 hüvelykes, színes érintőképernyő, amelyeket a könnyű láthatóság érdekében a vezérlők elé lehet helyezni, illetve el lehet mozdítani oldalra, így biztosítva a lehető legjobb kilátást a Fastrac óriási szélvédőjén keresztül. A hidraulikus funkciók szabadon rendelhetők a fő joystick 5 gombjához, illetve egy négyirányú, kiegészítő joystick 4 gombjához és billenőkapcsolójához. Az új sebességváltási stratégia kiemelkedően hatékonnyá teszi a hajtásláncot, valamint kivételes kényelmet biztosít a kezelőnek. Az intelligens sebességváltás egy új, sebességalapú rendszer, amely lehetővé teszi a kezelők számára, hogy beállítsák a kívánt előremeneti sebességet, és a traktorra hagyják a fordulatszám és az áttétel egyensúlyozásának feladatát, hogy a kívánt sebességet fenn lehessen tartani változó terhelés mellett.

 

 

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június
2022. május
2022. április