Az optimalizált terményszárítással 10-40 % költség is megtakarítható

Forrás: mti

A precíziós módszerrel optimalizált terményszárítással akár 10-40 százalék költséget is megtakaríthatnak a gazdálkodók - mondta Speiser Ferenc, az RS Kereskedelemi és Szolgáltató Bt. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten, az Agromashexpo agrár-gépipari szakkiállításon.

 

A kiállításon a precíziós szárítás komplex rendszerének kidolgozásáért logisztika kategóriában termékfejlesztési különdíjjal jutalmazott cég vezetője kiemelte: a precíziós szárítással egyben egyenletesebb terményminőség érhető el.


A rendszert a cég saját erőből fejlesztette ki, a működtetéshez szükséges hardver- és szoftvereszközökkel együtt - mondta a szakember.
Eddig 56 helyen telepítették az általuk kifejlesztett videokontrollt, a precíziós szárítási folyamatot, amely magasabb szintű terményszárító üzemeltetést jelent, 23 partnerüknél valósították meg.


Speiser Ferenc közölte azt is: évről-évre egyre nagyobb a gazdálkodók érdeklődése a precíziós szárítási folyamat iránt, amit az is jelez, hogy tavalyelőtt a cég nettó árbevétele 63 millió forint volt, míg a múlt évben már elérte a 150 millió forintot, az idén pedig ennek dupláját várják.


A cég munkájának eredményeként jelenleg több mint 11 ezer érzékelővel figyelik a Magyarországon működő terményszárítók működését. A rendszere iránt már a környező országokból is érdeklődnek - hangsúlyozta.


Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: a tárca feladatának tekinti, hogy a gazdákkal megismertesse a precíziós technológiák előnyeit, segítse őket e technológiák alkalmazásában.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2019. február
2019. január
2018. december
2018. november
2018. október
2018. szeptember
2018. augusztus