Új üzemcsarnokot adtak át a McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében

Forrás: mti

Az Új Széchenyi Terv támogatásával épített 5 ezer négyzetméteres, korszerű üzemcsarnokot adtak át pénteken az ír tulajdonú McHale Hungária Kft. szolnoki gyáregységében. A létesítmény a cég gyártástechnológiai fejlesztésére hivatott, 936,5 millió forint összköltségű projektjének keretében készült el, az uniós támogatás mértéke 50 százalék volt.

A mostani beruházással világszínvonalú gyártástechnológia valósul meg az Alföld közepén, Szolnokon, és minden olyan fejlesztés, amely újabb munkahelyeket teremt, ipari kultúrát terjeszt, rendkívül fontos, hiszen általa a magyar vidék is erősödik - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az ünnepségen.
A közel egymilliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 50 százalékban járult hozzá, ami jelzi, hogy a kormány elkötelezett az ipar fejlesztésében, a sikeres vállalkozások támogatásában - közölte a politikus.
Fazekas Sándor szólt arról is, hogy ezzel a fejlesztéssel és a McHale cég hazánkbeli működésével a kiváló ír-magyar kapcsolatok tovább erősödnek.
A vidékfejlesztési tárca vezetője kitért arra is, hogy a honi agrárium a történelmünkben egyedülálló módon az elmúlt négy évben 30 százalékkal tudta növelni a termelését. Ezzel együtt mozog a magyar mezőgépipar teljesítménye is, így tavaly 15 százalékkal nőtt a termelőeszközök kereskedelmi forgalma, az új gépek vásárlására pedig 17 százalékkal több pénzt költöttek. A kedvező folyamatok fenntartásáért a kormány tavaly 85 milliárd forint értékben hirdetett meg pályázatokat gépek, technológiai berendezések vásárlására - tette hozzá.
Padraic McHale tulajdonos elmondta: a bálázáshoz és a bálacsomagoláshoz szükséges gépek gyártására szakosodott ír családi vállalkozás 2004-ben vette meg a korábbi Mezőgép vállalat ingatlanjait. A piaci versenyben azóta 2010-ben sikerült elnyerniük az "Év vállalkozása" címet.
A McHale cégcsoport az öt világrész 47 országába szállítja termékeit, a fix- és változókamrás körbálázó gépeket. A szolnoki cég fejlődését mutatja, hogy 2005-ös 1,1 milliárd forintos árbevételét 2012-ben sikerült 9,02 milliárd forintra feltornázni. Az elkészült 5 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok több mint 160 munkahely stabilizálását, valamint 60 új közvetlen és 30 új közvetett munkahely létrehozását teszi lehetővé.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június