Az élelmiszeripart húzóágazattá kell fejleszteni

Forrás: eu-info

A kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar élelmiszeripart talpra állítsa, megerősítse és a nemzetgazdasági egyik húzóágazatává tegye. Mindezt Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár mondta csütörtökön Budaörsön, ahol először kaptak Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet sajátmárkás termékek. Zsigó Róbert a díjátadón elmondta: a magyar élelmiszeripar húzóágazattá tételének érdekében "az új uniós költségvetési ciklusban az előzőhöz képest háromszor-négyszer annyi forrást próbálunk biztosítani az élelmiszeripar fejlesztésére".

Hozzátette: a megújulás kérdése kulcsfontosságú és a kormányzat továbbra is ösztönözni kívánja, hogy a magyar termékek aránya a kereskedelmi láncokban a jelenleginél lényegesen magasabb legyen, a magyar élelmiszerlánc szereplői között pedig az eddiginél szorosabb együttműködés alakuljon ki.

Az államtitkár a következő időszak nagy kihívásának nevezte, hogy a megújulás világszínvonalú technológiák átvételével történjen, és szorgalmazta, hogy növekedjen a termelői, valamint a feldolgozói integráció is.
Zsigó Róbert rámutatott: a Kiváló Magyar Élelmiszer védjeggyel ellátott termékek esetében a fogyasztó állami garanciát, egyfajta biztosítékot kap a kiváló minőséget illetően.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2024. október
2024. szeptember
2024. augusztus
2024. július
2024. június
2024. május
2024. április