Hidrogén hajtaná a jövő traktorait

Forrás: blog.syngenta.hu

Kínai vállalatok komoly erőfeszítéseket tesznek hidrogénnel hajtott önvezető traktorok fejlesztése érdekében. Egy prototípus már el is készült.

 

Kínai fejlesztők komoly munkát végeznek a jövőbeli mezőgazdasági gépek terén. Ennek a törekvésnek az egyik prototípusa a futurisztikus megjelenésű ET504-H traktor, amelyet a Luoyang Research Institute for Intelligent Agricultural Equipment Co., Ltd. (CHIAIC) és a Luoyang fejlesztette a Tsinghua Egyetem Tianjin Advanced Equipment kutatóintézetében. Az együttműködésnek részese az YTO traktorgyártó vállalat is.

 

Az ET504_H traktor állandó mágneses, szinkron középmotorral és független elektromos emelő- és kormánymotorokkal rendelkezik. A gép hidrogén üzemanyagcellája akkor működik, amikor a traktor nem igényli a teljes teljesítményt. Nagy terhelés mellett a lítium akkumulátor biztosít további tápellátást. Az elektromos hajtáslánc 50 lóerő teljesítményre képes, a traktor maximális sebessége 30 kilométer / óra.

 

Az ET504-H traktort vezető nélkül móddal is rendelkezik. E célból a China Mobile 5G hálózatára támaszkodik, távirányításhoz GPS antennát, valamint radart is használ. Ez a navigációs technológia valós időben képes érzékelni a jármű és a környező munkakörnyezet üzemállapotát. Kihasználja az 5G funkciók előnyeit, például a nagy sebességet, az alacsony késleltetést és a nagy csatlakozási mennyiséget.

 

A berendezés kész van, viszont a magas akkumulátorköltségek miatt még nem indulhat a gyártása. Fejlesztői abban bíznak, hogy a költségek csökkenésével ez hamarosan változik majd.

 

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június