Új intézkedés született a felelős tápanyaggazdálkodás érdekében

Forrás: kormany.hu

A talajok tápanyagtartalmának megőrzésében fontos szerepe van a biomasszának, amit a mezőgazdasági területekről származó hulladékok és maradványanyagok felhasználásakor szem előtt kell tartani – jelentette ki Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

2021-10-13 bővebben »

Traktorsúly – ami egyben tárolódoboz is

Forrás: gepmax.hu

A legszebb megoldások néha a legpraktikusabbak is – miért ne lehetne a traktorsúly egyben hordeszköz is?!

2021-10-06 bővebben »

A MATE a legmodernebb dróntechnológiai kutatásokkal áll az agrárium szolgálatában

Forrás: uni-mate.hu

Az agráriumot érintő, drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések, azok összehangolása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. és a zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. A kölcsönös előnyökön alapuló keretmegállapodás a III. ZalaZONE Innovációs nap keretében, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán került aláírásra.

2021-10-04 bővebben »

2024-ben jöhet a levegőmentes gumiabroncs

Forrás: totalcar.hu

A Michelin számításai szerint a felépítésükből fakadó problémák miatt a hagyományos abroncsok 20 százaléka kiesik a forgalomból, ami egészen komoly mennyiséget, 200 millió abroncsot jelent évente.

2021-09-30 bővebben »

Üzemanyag készül a whisky-gyártás során

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Becsíphet az autónk, ha túl sokat tankolunk? Az attól is függ, hogy miből. De amíg számunkra továbbra is tilos, addig gépjárműveink nyugodtan leguríthatnak néhány korty whiskyt vagy pálinkát indulás előtt, sőt ettől indulnak be igazán. Aggodalomra semmi ok, az autók nem fognak részegen garázdálkodni tőle.

2021-09-28 bővebben »

Verseny mezőgazdasági gépekkel

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Első alkalommal rendez mezőgazdasági vállalkozók számára - mezőgazdasági gépek használatával történő - közlekedési versenyt az Encsi rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

2021-09-24 bővebben »

Készül a drónos jogszabály

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A mezőgazdaság műszaki és informatikai fejlődése rengeteg új lehetőséget kínál, ezek közé tartozik a drónok használata is. A drónos növényvédelem lehetőségeiről és korlátairól beszélt Jordán László, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának vezetője növényorvosoknak.

2021-09-20 bővebben »

Mérföldkő a precíziós helymeghatározásban

Forrás: axial.hu

Jelképes indítógomb segítségével hozták működésbe hazánk legújabb, egyedülállóan korszerű precíziós helymeghatározást segítő korrekciós jelszolgáltatását, melyben országos lefedettség mellett valamennyi globális helymeghatározó rendszer jelei foghatók.

2021-09-14 bővebben »

Csökkent a mezőgazdasági gépek, nőtt az alkatrészek forgalma az első fél évben

Forrás: mti.hu

Az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások 92,4 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket és eszközöket az első fél évben, ami 1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Alkatrészekre 35 milliárd forintot fordítottak, ez 15 százalékos növekedés a bázisidőszakhoz képest - derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kiadványából.

2021-09-13 bővebben »

Ünnepi szenátusi üléssel és zászlóavatással vette kezdetét a MATE első teljes tanéve

Forrás: uni-mate.hu

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2021/2022-es tanévének ünnepi tanévnyitóján Dr. Gyuricza Csaba rektor kiemelte a vidék és a vidéki értelmiség támogatását, felzárkóztatását, valamint az Egyetem következő fontos mérföldköveit. A ceremónia díszvendége Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Csányi Sándor, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke voltak, az ünnepség keretei között Lévai Anikó az Egyetem patrónusaként felavatta a MATE zászlóját.

2021-09-08 bővebben »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. április
2022. március
2022. február
2022. január
2021. december
2021. november
2021. október