Többen vezetik ugyanazt a traktort? Akkor jól jöhet az UV-alapú fertőtlenítő

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Egy kanadai cég UV-C-sugarakat kibocsátó lámpát fejlesztett ki kifejezetten a közös használatú járművek vezetőfülkéinek fertőtlenítésére. Az agrarheute.com portálon olvastunk az újdonságról.

 

A CabClean néven forgalmazott újdonság a rendszeres vegyszerezést váltja ki olyan járművekben, amelyeket többen használnak, és a járvány miatti szigorú szabályok előírják a meghatározott időnkénti fertőtlenítést.


Gyártói adatok szerint a mikroszerveztek 99,9%-át megsemmisíti, és ami most a legfontosabb, a Covid19 kórokozóját is ártalmatlanná teszi (a gyártó információi szerint a kanadai Western University végezte az ide vágó kísérleteket).

 

Egy 55 cm hosszú LED-lámpás elemről van szó, amelyet tapadókorongokkal lehet a vezetőfülke üvegére rögzíteni belülről.

 

Áramellátása megoldható a szivargyújtótól, de egy adapterrel a 220 V-os hálózatról is. Kívülről távirányítással kapcsolható ki és be, ami azért fontos, mert az UV-C-fényben nem szabad tartózkodni. Az üvegen viszont nem hatolnak át az UV-sugarak, tehát kívülről veszélytelen.

 

A kezelés ideje a vezetőfülke méretétől függ, de semmiképpen sem tart tovább néhány percnél.

 

A CabClean gyártója a kanadai Team Eagle cég, amely repülőtéri felszerelések beszállítójaként ismert Észak-Amerika-szerte. Amerikában már használják a repülőtereken, illetve a rendőrség és a mentőszolgálat járműveiben. Európában egy német cég a viszonteladója, 1790 euróért rendelhető meg tőlük. Gyártói adatok szerint 6-10 ezer üzemóra az élettartama.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június