WorldSkills-Shanghai 2022 Nehézgép-szerelő versenyszám előválogató verseny

Forrás: axial.hu

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került megrendezésre a WorldSkills – Shanghai 2022 Nehézgép-szerelő versenyszám előválogató versenye 2021. június 18-án Gödöllőn.

 

A megmérettetés szakmai koordinátora a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége volt. A verseny helyszínét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem biztosította a Mérnökinformatikai Központban, melynek szakmai támogatója idén is az AXIÁL Kft. volt.

 

Az előválogató verseny idén az egyetlen lépcsőfoka a nemzetközi versenybe való bekerülésnek, hiszen az a tehetséges fiatal, aki az előválogatón az első helyen végez, ő képviselheti hazánkat a WorldSkills – Shanghai 2022. versenyen Nehézgép-szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.

 

A világversenyen való kiemelkedő szereplés nem csupán anyagi elismeréssel jár, hanem komoly szakmai elismeréssel is, melyet egy egyáltalán nem könnyűnek nevezhető többhetes mentális és szakmai felkészítés előz meg. Ezen a felkészítésen az előválogatón első helyezettként végzett versenyző vehet majd részt. Ez a szakmai elismerés és felkészítés olyan munkaerő piaci előnyökhöz juttathatja a versenyzőt, hogy az sok évig pozitív utóhatással bírhat számára.

 

A versenyt Viczián Ágnes, a MEGFOSZ projekt felelőse nyitotta meg, ahol köszöntötte a játékosokat, a zsűritagokat, a Kamara képviselőit és minden résztvevőt.

Ezután Karagity István szakmai szakértő is köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a versenynap menetét.

 

A versenyfelhívásra 7 tehetséges fiatal jelentkezett, akik 4 versenyszámban, több fordulóban mérték össze tudásukat. A délelőtt folyamán 4 versenyző, délután pedig 3 versenyző végezte el a feladatokat, amelyeknek sorrendje sorsolással került kialakításra. A feladatok elvégzésére a versenyzőknek 40 perc állt rendelkezésükre, melyet a szakmai zsűri tagjai felügyeltek. A díjakat és az elismerő okleveleket minden esetben Vujevich Rita osztályvezető asszony és Harsányi Zsolt elnök úr adták át.

 

A 2021-es előválogatóra jelentkező versenyzők:

 • Bozó Péter Tamás
 • Cseszkó Zsolt
 • Gazdag Ákos
 • Hambalgó Ferenc
 • Jerkó Bálint
 • Licskai Áron
 • Rácskai Zoltán Valentin

A szakmai zsűri tagjai:

 • Kis Pál (Auditker Kft.) zsűrielnök
 • Dr. Bense László (MATE) zsűritag
 • Dr. Gárdonyi Péter (MATE) zsűritag
 • Karagity István feladatíró

 

Az előválogató verseny eredményhirdetésére a MEGFOSZ szakmai rendezvényén került sor 2021. június 23-án Gödöllőn, a Magyar Eszköz – és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum Tudástranszfer Központjában.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a MEGFOSZ, a MATE és az AXIÁL Kft. nevében ezúton szeretnénk gratulálni a verseny győztesének, Hambalgó Ferenc Ádámnak, aki nagyszerű teljesítményt nyújtott a verseny valamennyi fordulójában, ezáltal pedig Ő nyerte el a lehetőséget, hogy a több hónapos felkészülés után képviselje hazánkat a nemzetközi versenyen 2022-ben Shanghaiban, melyhez sok sikert kívánunk!

 

Szeretnénk továbbá gratulálni Cseszkó Zsoltnak a második, illetve Licskai Áronnak a harmadik helyezett eredményéhez és minden résztvevőnek, hiszen remek teljesítményt nyújtottak ők is a versenyben!

 

Forrás: Viczián Ágnes – MEGFOSZ

Képek: Kereki Dávid – MEGFOSZ

 

Ön a MEGFOSZ 2021. június 23-án megjelent hivatalos sajtóközleményét olvasta.

 

 

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június