Magasabb szinten folytatódik a közös munka a BKV és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem között

Forrás: uni-mate.hu

A BKV Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a mai napon aláírta azt a dokumentumot, amely új, az eddiginél is magasabb szintre emeli a közös munkát. A felek közötti partnerség egyszerre nyújt támogatást és segítséget a fejlődő felsőoktatási képzéshez, a diákok versenyképes szaktudásának megszerzéséhez, valamint a munkaerőpiaci sajátságokhoz való alkalmazkodáshoz.


A BKV Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködése nem újkeletű partnerség, az elmúlt években is számos alkalommal kölcsönösen támogatták egymás szakmai tevékenységét, többek között diplomabírálatok, különböző oktatási projektek, záróvizsgák és az egyes szakterületekhez kapcsolódó szakmai kérdések kapcsán segítették egymás munkáját. Ennek az összefogásnak elmélyítését és megerősítését célozta az az esemény, amelynek keretében 2021. június 14-én ünnepélyes keretek között aláírták az együttműködési megállapodást.


„A szakmai együttműködés lehetőséget biztosít többek között a felsőfokú duális képzés közös megvalósítására, a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatának elvégzésére, BKV-specifikus képzések kialakítására és indítására, valamint hallgatói telephelylátogatások megszervezésére” – hangsúlyozta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.


„A BKV és az Egyetem közötti összhangot jól mutatja az erősségek közös felhasználása és kiaknázása. Míg a BKV a tevékenységéből fakadó magas szakmai tapasztalatának és széleskörű szaktudásának megosztásával kívánja segíteni a hatékony és eredményes képzést, addig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyakorlatigényes képzéssel, rendkívüli képzési kompetenciájával, széleskörű elméleti és alkalmazott kutatási referenciájával támogatja a közös munkát, melynek kiemelten fontos területe a BKV környezetvédelmi és zöldítési stratégiájának szakmai támogatása” – emelte ki az együttműködés kapcsán prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor.


Az oktatásért és a fenntartható jövőért tett erőfeszítés a legjobb befektetések egyike. Ezt a törvényszerűséget mindkét fél – a MATE és a BKV Zrt. – egyaránt felismerte, és a jövőben mindent elkövet annak érdekében, hogy még az eddiginél is sikeresebb, eredményesebb legyen a közös munka.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június