Dr. Pálmai Ottó az Év Agrárembere 2020-ban

Forrás: agrotrend.hu

Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre és egyéb szakemberekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek.

 

2020-ban ismét tíz kategóriában keresték a szervezők az Év Agráremberét, úgy, mint Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Szántóföldi növénytermesztés.

 

-Különleges helyzetben, a pandémia második hullámának végén, 2020 októberében, vettük a bátorságot, hogy mégis csak kiírjuk Az Év Agrárembere díjunkat - mondta Mátrai Zoltán, a gálaest főszervezője. - Nem tudtuk mire vállalkozunk. Találtunk egy nagyon aktív zsűrit. Két hét alatt összejött több mint 80 jelölt. Viszonylag gyorsan kiválasztotta ez az aktív zsűri a döntősöket is. Ekkor jött a hidegzuhany, a vírus harmadik hulláma. Februári gálaestünknek befellegzett. Nyoma sem volt semmi megoldásnak. Megjelent azonban mégis az oltás, ami minden reményünk lett. Májusra mintegy 5 millió beoltott honfitársunk okán kiderült, szabad gálaestet tartanunk. Így tehát négy hónap csúszással ugyan, de megünnepeltük gazdatársainkat, az agrároszkár gálán. Hét éve hirdetjük, hogy gazdatársaink képezik a vidéki élet alapját. Nélkülük szegényebb lenne a vidék és a mostani válságban is kiderült, hogy a gazdászok munkája elengedhetetlen. De nem csak a szakmai munkájuk hiányozna, hanem a társadalmi is!

 

Dr. Nagy István agrárminiszter ezúttal is örömmel vállalta díj fővédnöki szerepét.

Az Év Agrárembere kitüntető cím bizonyos értelemben idén a magyar agrárium minden szereplőjét megilleti – fogalmazott a miniszter.

- Agrárminiszterként és mint az Év Agrárembere kitüntető díj fővédnöke köszönöm, hogy mindig számíthatunk rájuk. Az agrárium olyan stratégiai ágazat, amelynek sikerét nemcsak a gazdasági mutatók jelentik, hanem a gazdák jövőbe vetett hite is. A magyar mezőgazdaság a pandémia idején az ország bevehetetlen védőbástyájaként állt! Arra kérem a magyar gazdatársadalmat, az agrárvállalkozókat, hogy továbbra is álljanak helyt, ahogyan eddig is tették. Készüljünk közösen a békés termelés, a nyugodt építkezés időszakára! Szívből gratulálok az Év Agrárembere kitüntető díj idei győztesének!

 

A díj főtámogatója ezúttal is a Saaten Union - Rapool cégcsoport volt, melynek vezetője, Blum Zoltán is a társadalmi szerepvállalás kiemelt fontosságára hívta fel a figyelmet.

-2020-at és 2021-et a koronavírus-járvány miatt mindenki megszenvedte, és ilyen körülmények között még inkább felértékelődik a társadalmi szerepvállalás jelentősége, ami Az Év Agrárembere díjhoz is szorosan kapcsolódik. Ez egy olyan kezdeményezés, amelyre az egész agrártársadalom büszke lehet.

 

A díjátadó gálán kiderült a kategória győztesek, az életműdíjas, a közönség díjas, valamint a fődíjas személyes is. A közönségdíjast az Év Agrárembere oldalán keresték a szervezők és egyértelműen a legtöbb szavazatot kapott jelölt nyerte el a látogatók által kiválasztott Bárány Péter személyében.

 

2020-ban Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese: Dr. Pálmai Ottó

Életműdíjban Dr. Szent-Miklóssy Ferenc részesült. Az ő életműve valóban érdemes arra, hogy kitüntessék érte!

 

A 2020-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

Agrárinnováció: Bárány Péter

A kategóriát támogatta a Bayer Hungária Kft.

 

Agrárgépészet: Ackermann Tamás

A kategóriát támogatta az RWA Magyarország Kft.

 

Állattenyésztés: Kiss György

A kategóriát támogatta a Bonafarm Mezőgazdaság

 

Feldolgozó-élelmiszeripar: Molitórisz Károly

A kategóriát támogatta a Master Good Kft.

 

Fenntartható gazdálkodás: Rácz József

A kategóriát támogatta a Dér Juice

 

Fiatal gazda: Derdák Gábor

A kategóriát támogatta az Agrotec Magyarország Kft.

 

Jövő agrárszakembere: Koch Pálma

A kategóriát támogatta a McDonalds Promotion Kft.

 

Kertészet: Dr. Orlóci László

A kategóriát támogatta a Délalföldi Kertészek Szövetkezete

 

Növénytermesztés: Berkes Gábor

A kategóriát támogatta az Alba Milagro Hungary Kft.

 

Növényvédelem: Dr. Pálmai Ottó

A kategóriát támogatta a Farmgép Kft.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. december
2021. november
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június