Kihelyezett innovációs műhelyt alapított a MATE Mezőtúron

Forrás: uni-mate.hu

Kihelyezett innovációs műhelyt alapított a MATE Szent István Biztonságkutató Központja a MUMGÉP (Magyar Út- és Mezőgépgyár) Kft. mezőtúri telephelyén, augusztus 24-én. A kecskeméti székhelyű vállalat célkitűzése a profiljához kapcsolódó lehető legmagasabb minőségű versenyképes gyártási környezet kialakítása. Az egyetemmel kialakított együttműködés közös fejlesztéseket és projekteket segíthet elő.

 

Az innovációs műhely átadásán Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora elmondta, hogy az együttműködés közös piaci lehetőségeket ígér nemzetközi téren is. A MUMGÉP felajánlása révén a nyáron több munkagépet szállítottak a Fülöp-szigetekre. Ezek az eszközök a MATE egyik kiemelt partnere, a PhilRice Kutatóintézet rizstelepeinek útjait gondozzák. A két intézmény közötti kapcsolatok 2017-ben indultak az Agrárminisztérium támogatásával és azóta több kutatócserére is sor került.

 

A MUMGÉP felajánlását, a MATE és a PhilRice együttműködését Frank R. Cimafranca, a Fülöp-szigetek budapesti nagykövete is méltatta.

 

Kötél Tamás, a MUMGÉP Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat az autonóm géprendszerek fejlesztését tűzte ki céljául és ebben gyümölcsöző együttműködés alakulhat ki az Egyetemmel. Kiemelte, hogy a hazai tulajdonú, kis méretű vállalkozás gyorsan képes reagálni új piaci igényekre.

 

A MUMGÉP Kft. meghatározó gyártmánypalettája egy útjavító géprendszer, amit megfelelő műszaki tulajdonságokkal rendelkező traktorral lehet üzemeltetni. A kihelyezett innovációs műhely alapítása alkalmából működés közben bemutatott gépsort függesztett és vontatott gréderek, kőtörő-keverő gép, valamint egy hidraulikus hajtású tömörítőgép alkotják. A technológiai rendszer alkalmas föld- és vízkötésű makadámutak építésére és rendszeres karbantartására.

 

A MUMGÉP Kft. az útjavító gépsoron túl gyárt még egyéb mezőgazdasági gépeket is, mint például altalajlazítókat.

 

A MATE korábban Jánoshalmán, a Renner Bt. központi telephelyén és Szentendrén, az ABZ Drone Kft. központjában alapított kihelyezett innovációs műhelyt.

 

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. december
2022. november
2022. október
2022. szeptember
2022. augusztus
2022. július
2022. június