Futurisztikus a japánok Álom Traktora

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

A napokban mutatta be új fejlesztését az Oszakában található Kubota japán traktorgyár. Az elektromos meghajtású, mesterséges intelligenciával ellátott autonóm munkagépet Álom Traktornak nevezték el.

 

Kubota folyamatosan dolgozik az intelligens gazdálkodási feltételeket megvalósító legújabb technológiai termékeken, amelyek lehetővé teszik a gazdák számára, hogy leküzdjék a termeléssel kapcsolatos kihívásokat.

 

A cél az volt ezzel a berendezéssel, hogy korlátozzák az emberi munkaerőt és precíziós gazdálkodási megoldásokat adjanak a japán mezőgazdaság kihívásaira, ideértve az elöregedő gazdálkodói társadalmat és a munkaerőhiányt is. Fejlesztéseinek köszönhetően sikeresen jelenik meg a piacon olyan termékekkel, amelyek megfelelnek a helyi igényeknek, javítják a jövedelmezőséget és csökkentik a negatív környezeti hatásokat.

 

A futurisztikus formatervezést a természettel való harmónia és a környezetvédelem gondolata ösztönözte. Az Álom Traktor meghajtása teljesen elektromos, lítium-ion akkumulátorok és napelemek kombinálásával működik, amelynek köszönhetően a mezőgazdasági tevékenység környezetbaráttá válik.

 

A négy lánctalpas hajtásrendszer stabil önálló vezetést tesz lehetővé még az elárasztott rizsföldeken és egyenetlen terepen is. A traktor rendszere beállítja a gép magasságát és a szerkezetet az adott körülményekhez igazítva az optimális magasságban tartja, amely lehetővé teszi a különféle


agrotechnikai műveletek hatékony végrehajtását. Nagy stabilitást, tapadást igénylő feladatok esetén képes a súlypont csökkentésére, a növények fölötti mozgást igénylő műveletek esetén pedig képes szabályozni a magasságát.


A négy hernyótalp sebessége megváltoztatható, ami lehetővé teszi, hogy kis fordulási sugarat érjen el, ha különféle típusú terepen autonóm üzemmódban dolgozik.
Az 1890-ben alapított Kubota Corporation mezőgazdasági traktorok, talajművelő gépek, építőipari gépek és ipari motorok vezető gyártója, jelenleg több, mint 110 országban rendelkezik fiókteleppel, és 2018-ban 17 milliárd USD bevételt ért el.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2020. augusztus
2020. július
2020. június
2020. május
2020. április
2020. március
2020. február