VM: elindult a háztáji program Kerepesen

Forrás: mti

A háztáji program elindításaként száz mázsa vetőburgonyát adott át hétfőn a helyieknek Szabó Csaba miniszteri biztos és Franka Tibor, Kerepes nagyközség polgármestere - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.
A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók a kötelező regisztrációt követően az önkormányzat épülete előtt vehették át a munkára ösztönző támogatást - ismertette a közlemény.
A település vezetője hangsúlyozta: minden kerepesi kaphat a vetőburgonyából, aki igény tart rá, és vállalja a háztáji munkát. A miniszteri biztos kiemelte: a falusiak nem segélyt kapnak, a kormányzati cél az, hogy mindenki önmagán segítve gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén.
Szabó Csaba elmondta: százezer családot szeretnének bevonni a háztáji feltámasztását szolgáló projektbe. Reményét fejezte ki, hogy a magyar vidék ezáltal visszanyerheti hagyományos arculatát.
A nagy hagyományokkal rendelkező, de jelenleg csupán szórványosan működő rendszer beindításához kormányzati szerepvállalás szükséges. Optimizmusra ad okot, hogy országszerte már mintegy 850 önkormányzat jelentkezett a programban való részvételre, így ez az ágazat lehet a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontja - idézi a közlemény a miniszteri biztost.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. április
2022. március
2022. február
2022. január
2021. december
2021. november
2021. október