Megemelte a VM a diverzifikációs pályázati forrást

Forrás: mti

Megemelte 7,8 milliárdról 13,5 milliárd forintra a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a mezőgazdasági termelők tevékenységének bővítését segítő úgynevezett diverzifikációs pályázat keretösszegét - közölte a VM vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
A forrásra a gazdálkodók ez év február 15. és április 26. között pályázhattak. Ez idő alatt 572 kérelem érkezett, 16,5 milliárd forint forrásigénnyel. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már 62 esetben döntött a pénz odaítéléséről is, ami gyors, 90 napon belüli döntést jelent - mondta V. Németh Zsolt.
Emlékeztetett: egy-egy nyertes pályázó átlagosan mintegy 30,5 millió forint támogatásra számíthat, az egy pályázó által elnyerhető összeg legfeljebb 35 millió forint lehet. A támogatási hozzájárulás mértékének aránya 60, illetve 65 százalék.
Az államtitkár elmondta azt is, hogy a nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás elnevezésű pályázat támogatási forrására most először lehetett kérelmeket benyújtani. A pályázatokkal ipari és kereskedelmi tevékenységek elvégzésére is lehetett anyagi támogatást igényelni. Így többek között pénzügyi segítséget kaphatnak a mezőgazdasági termelők ahhoz, hogy fő tevékenységük mellett például építőipari, vagy lovas-, bor-, illetve agroturisztikai tevékenységgel is foglalkozzanak. A legtöbb pályázat Borsod-Abaúj-Zemplén, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett, de sok gazdálkodó szeretett volna még forráshoz jutni Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyéből is.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2022. április
2022. március
2022. február
2022. január
2021. december
2021. november
2021. október