Nagy nevek hiányoznak az Agritechnica 2022 kiállítói névsorából

Forrás: agroforum.hu

A Covid-járvány miatt 2021-ről elhalasztott Agritechnica kiállítás az új időpontban sem lesz teljes körű, mivel a John Deere és a JCB bejelentette távolmaradását.

 

Jó hír viszont, hogy a nagy traktorgyártók közül a Case IH, Claas, Fendt, Kubota, Massey Ferguson és a New Holland megerősítette részvételi szándékát.

 

A kiállítás új időpontja (2022. február 27. – március 5.) nem mindenki számára kedvező. A farmerek és bérvállalkozók ilyenkor már indulnak a szántóföldre és a vásárlási szándékukról is már korábban döntöttek. Emiatt a kiállítókon is nagy a nyomás, ezért döntöttek például a párizsi SIMA időpontjának módosításáról (a szokásos február/március helyett 2022. november 6-10.), amely viszont ütközni fog az olasz EIMA kiállítás időpontjával (2022. november 9-13.).

 

A járvány okozta utazási korlátozások miatt nagy valószínűséggel komoly visszaesés lesz a kiállítási látógatólétszámban, amely az Agritechnica 2019 alkalmából 450.000-es csúcsot ért el. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a két nagy kiállító úgy ítélte meg, hogy nem éri meg a részvétel. A John Deere általában az egyik legnagyobb támogatója és részvevője a kiállításnak. Ralf Lenge közönségkapcsolat-vezető (John Deere German headquarter) szerint számos oka van a cég távolmaradásának. Mivel az új időpont a tavaszi szezon kezdetére esik, amikor a farmerek már a földeken dolgoznak, a látogatói létszám várhatóan kisebb lesz, a költségek viszont maradnak. Ez a döntés azonban nem befolyásolja a John Deere jövőbeni DLG eseményekre (DLG Field Days, 2022. június; Eurotier 2022. november és a következő Agritechnica 2023. november) vonatkozó részvételi szándékát.

 

A DLG elvárása szerint mintegy 2000 kiállító vesz részt (2019-ben 2820 volt) az Agritechnica 2022 eseményen. A kiállítás 21 csarnokban (2019-ben 23 volt), 378.000 m2 területen (2019-ben 390.000 volt) lesz megtartva. Mindebből az látszik, hogy nem lesznek újabb rekordok, de egy igazi nagy esemény várható.

 

A nagy nevek közül sokan ott lesznek a kiállításon, többek között az Amazone, Grimme, Horsch, Kuhn, Krone, Kverneland, Lemken, Pöttinger és Väderstad. A “keletiek” közül a Rostselmash a szokásos 9-es csarnokban lesz, viszont a Zetor és a Belarus neve nem található meg a kiállítók listáján.

Szomorú, hogy a nagy traktorgyártók közül ketten is távol maradnak, de szerencsére maradnak még nagy nevek: AGCO (Fendt, Massey Ferguson, Valtra) a 20-as, a Same Deutz Fahr a 4-es, Argo Tractors (McCormick, Landini) a 7-es, a CNH Industrial (Case IH, New Holland, Steyr) a 3-as és a Kubota az 5-ös csarnokban.

 

Érdekes a Claas helyzete, aki ott lesz ugyan a kiállításon, de nem a megszokott 13-as csarnokban, hanem a központi helyen lévő P32 és P35 Expo Pavilonokat tölti meg gyártmányaival. Jan-Hendrik Mohr (CLAAS Group Executive Board) szerint az Agrotechnica egy nagyon jó platform a vásárlókkal és dílerekkel történő találkozásra. Ez a kiállítás a mezőgépészet legnagyobb eseménye, ahol az ipar képviselői összejönnek és ahol megismerhetők a fejlesztés trendjei. A járvány másfél éve után az emberek már nagyon várják a személyes találkozások lehetőségét.

 

David Schiefer (CLAAS Corporate Marketing) a Claas megjelenéséért felelős vezető szerint az EXPO Pavilonok és környezetük új koncepció megvalósítására nyújtanak lehetőséget. A Claas cég gépeinek és digitális termékeinek bemutatása a nagyobb és levegős területen sikeresen megvalósítható és ugyanakkor a Covid-19 higiéniai követelményei is kielégíthetők.

A cég szlogenjének „Kemény munka, okos végrehajtás” (“Hard work. Smartly done.”) eredményes prezentációja a négy pavilonban és környékén lesz látható, ahol többek között az augusztusban bemutatott új TRION kombájnszéria és annak okos rendszere, valamint digitális megoldásai szerepelnek.

vissza »
Keresse lapunkat a Facebookon!
Archívum - utolsó megjelent számaink
2021. október
2021. szeptember
2021. augusztus
2021. július
2021. június
2021. május
2021. április